Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Fluxbox - pierwsze wrażenie.  (Przeczytany 1925 razy)
Wand
Miętowe nasionko
*

Distro: UHRSR

« Odpowiedz #15 : Luty 21, 2010, 09:59:05 »

Dziękuję Panu „kucisiowi” za wskazanie forum linnetu. Postępując zgodnie z podanymi tam wskazówkami zainstalowałem Internet wg wersji Linnet 0.1 na wypalonej płytce. Na b. starym
kompie (470 MHz) również z powodzeniem zainstalowałem Fluxboxa -chodzi jako tako. Nie podoba mi się jednak zachowanie linneta. Każde włączenie komputera wymaga powtórki instalacji :  sudo su ; cd Inter (folder z linnet32.tar gz i Firmware sagem tar.gz);  ./linnet -i ;  itd. m.inn. trzeba podać dane dotyczące neostrady. Pomimo komendy ( ./linnet -a) mającej dodawać program do autostartu to dodanie nie następuje i trzeba pisać od nowa. Pozdrawiam i zachęcam do eksperymentowania.

kucus
Miętowy liść
*

Distro: Linux Mint 12 Lisa

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Marzec 10, 2010, 12:23:17 »

Dziękuję Panu „kucisiowi” za wskazanie forum linnetu. Postępując zgodnie z podanymi tam wskazówkami zainstalowałem Internet wg wersji Linnet 0.1 na wypalonej płytce. Na b. starym
kompie (470 MHz) również z powodzeniem zainstalowałem Fluxboxa -chodzi jako tako. Nie podoba mi się jednak zachowanie linneta. Każde włączenie komputera wymaga powtórki instalacji :  sudo su ; cd Inter (folder z linnet32.tar gz i Firmware sagem tar.gz);  ./linnet -i ;  itd. m.inn. trzeba podać dane dotyczące neostrady. Pomimo komendy ( ./linnet -a) mającej dodawać program do autostartu to dodanie nie następuje i trzeba pisać od nowa. Pozdrawiam i zachęcam do eksperymentowania.

Linnet zapisuje konfiguracje tylko sam musisz włączać internet bo w tej aplikacji opcja autostartu nie działa.Prawdopodobnie w nowej wersji bendzie działać z tego co się dowiedziałem:)

Samsung N210 Intel Atom CPU N450 @ 1.66 MHz x2 | 1000 MB RAM | Dysk 160 GB | Grafika Intel IGD x86/MMX/SSE2 |

Linux Mint 12 Lisa

Linux Register User: #546585
Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: