Ustawienie strony głównej nie rozwiąże mi problemu, po prostu nauczyłem się już korzystać z tych bocznych wyszukiwarek i jak tam nie mam google.pl to mi strasznie nie wygodnie (już to rozwiązałem). Ty korzystasz ze stacjonarki pewnie albo masz cały czas podłączone głośniki w wejście (jak ci się ładuje system),dlatego ci pewnie tak działa. U mnie też by działały słuchawki podpinane pod głośniki, pod warunkiem że głośniki były by wpięte w czasie ładowania systemu, w przeciwnym wypadku (tzn gdybym podłączył głośniki po załadowaniu systemu) działały by jednocześnie głośniki podpinane i głośniki wbudowane(chyba za bardzo nie zamotałem

). A wepnij słuchawki jak komp będzie zimny i dopiero go włącz pewnie będą działać tylko słuchawki(lub to co będzie wpięte w gniazdo), po odłączeniu nie włączą się głośniki, jeśli to lapek. Jestem strasznie nie pocieszony tym że nie udało się rozwiązać całkowicie (połowicznie się udało, mam przynajmniej jakąś opcję) tego problemu z dźwiękiem

. Trochę mnie boli że goście którzy się na tym znają, i mogli by coś wspólnie fajnego spłodzić, ścigają się "które distro będzie lepsze" zamiast zebrać się i zrobić jedno które nie będzie robić szopek, będzie działał normalnie flash i inne pierdoły. Przerobiłem już kilka dystrybucji ale każda miała jakiś błędy które ją skreślały z codziennego użytku. Zwykły szary zjadacz chleba raczej jest skazany na korzystanie z windy, przynajmniej czasami

. Dzięki za udzielenie się w temacie.