Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Linux Mint Niedziałające wyjście słuchawkowe ALC262 i tnące filmiki na YouTube  (Przeczytany 910 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
aviaton
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Linux OpenSuse 12.1 x86 _64 AMD

stan wolny

« Odpowiedz #15 : Marzec 23, 2010, 08:45:26 »

A dla czego nie ustawisz strony głównej na Google.pl .
---
Co do dzwięku sprawdziłem i u mnie jest tak ,jak włączam słuchawki [gniazdo w kompie] przy grających głosnikach to grają słuchawki i głośniki razem , jak włączam słuchawki do gniazda w głosnikach to jest dobrze głośniki są odcinane,graja same słuchawki, na dodatek po ostatniej aktualizacji nie mam dzwieku w Amaroku wyskakuje komunikat że HDA Nivida nie działa ale na Youtub jest dzwięk .

AMD 64 X  3800+ MSIK9N Neo V3  GF 7300GT 2 GB RAM
sajrock
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #16 : Marzec 23, 2010, 09:17:04 »

Ustawienie strony głównej nie rozwiąże mi problemu, po prostu nauczyłem się już korzystać z tych bocznych wyszukiwarek i jak tam nie mam google.pl to mi strasznie nie wygodnie (już to rozwiązałem). Ty korzystasz ze stacjonarki pewnie albo masz cały czas podłączone głośniki w wejście (jak ci się ładuje system),dlatego ci pewnie tak działa. U mnie też by działały słuchawki podpinane pod głośniki, pod warunkiem że głośniki były by wpięte w czasie ładowania systemu, w przeciwnym wypadku (tzn gdybym podłączył głośniki po załadowaniu systemu) działały by jednocześnie głośniki podpinane i głośniki wbudowane(chyba za bardzo nie zamotałem Uśmiech ). A wepnij słuchawki jak komp będzie zimny i dopiero go włącz pewnie będą działać tylko słuchawki(lub to co będzie wpięte w gniazdo), po odłączeniu nie włączą się głośniki, jeśli to lapek. Jestem strasznie nie pocieszony tym że nie udało się rozwiązać całkowicie (połowicznie się udało, mam przynajmniej jakąś opcję)  tego problemu z dźwiękiem Smutny. Trochę mnie boli że goście którzy się na tym znają, i mogli by coś wspólnie fajnego spłodzić, ścigają się "które distro będzie lepsze" zamiast zebrać się i zrobić jedno które nie będzie robić szopek, będzie działał normalnie flash i inne pierdoły. Przerobiłem już kilka dystrybucji ale każda miała jakiś błędy które ją skreślały z codziennego użytku. Zwykły szary zjadacz chleba raczej jest skazany na  korzystanie z windy, przynajmniej czasami Smutny. Dzięki za udzielenie się w temacie.   
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 09:26:05 wysłana przez sajrock » Zapisane
aviaton
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

stan wolny

« Odpowiedz #17 : Marzec 23, 2010, 09:39:21 »

To jest wynik ogólnego trendu gonitwy za nowościami i nie patrzenia na potrzeby użytkowników tyczy się wszystkich Ubuntowatych z Mintem razem taka choroba naszych czasów jak chcesz większej stabilnosci pakietów zostaje Debian Stable.
Co do flasha 32 bit to od wersji 6 działa dość sprawnie , ale Mint i tak jest jedną z najmniej problemowych dystrybucji jakie znam, problem pewnie leży po stronie sprzętu anie dystrybucji. Niezdecydowany

Forum Linux Mint
« Odpowiedz #17 : Marzec 23, 2010, 09:39:21 »

sajrock
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #18 : Marzec 23, 2010, 10:09:33 »

Też uważam że Mint jest oki, działa mi pod nim bluetooth pod innymi miałem problemy (dla porównania pod ubuntu, niestety nie pamiętam której wersji, po 2h wyskoczył mi jakiś krytyczny błąd w jądrze) dlatego pewnie przy nim zostanę i będę liczył na jakąś nowinkę, bądź uśmiech od lasu, który pozwoli mi go odpowiednio skonfigurować Język. Ja mam chyba wersję 64 ale nie jestem tego pewien. Pod Mandrivą 2009 64 nie miałem problemu z cięciem się flasha ale za to czasem nie działał pasek nawigacji czasu albo w ogóle nie reagowało okno np na wciśnięcie pauzy z klawiatury i myszki (działo się to losowo a nie schematycznie). Ja jestem zdania że lepiej zrobić jedną rzecz która działa niż setki które działają połowicznie. Na pewno gdyby dało się na nim zarobić, zajęły by się tym firmy które by odpowiednio ukierunkowały programistów (coś jak z mandrivą), to linux byłby dużo bardziej popularny od windy, ale wtedy nie byłby już darmowy i koło się zamyka.   
aviaton
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

stan wolny

« Odpowiedz #19 : Marzec 24, 2010, 12:12:49 »

Na przyszłosć instaluj wersje 32 bitowe zawsze mniej problemów ,co do flasha 64 bitowego to gdzies na forum jest co i jak pisał o tym sir_lucjan .

Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: