|
aras
|
 |
« : Marzec 29, 2010, 07:13:44 » |
|
no ja grałem w heroes 5 i gra sie tak samo jak na windowsie...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2010, 08:54:02 wysłana przez mati75 »
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2010, 07:51:39 » |
|
To ja się wypowiem. Mój brat grał w dsj na ubuntu, więc się da.
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
|
Forum Linux Mint
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2010, 07:51:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DadaD
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2010, 09:06:48 » |
|
Wyglada na dokładnie wyjaśnione; dzięki może kiedyś skorzystam, teraz to za bardzo nie mam czasu. Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
Grube drzewo wyrasta z cienkiego jak włos pędu. Dziewięciopiętrowa wieża wyrasta z nieznacznego wzniesienia. Tysiącmilowa podróż zaczyna się od jednego kroku. Lao-Tsy
|
|
|
|
aras
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2010, 09:38:26 » |
|
nic trudnego, wpisujesz w konsolce: gedit .wine/user.reg na samym końcu pliku wklejasz: [Software\\Wine\\Direct3D] "OffscreenRenderingMode" = "fbo" "DirectDrawRenderer" = "opengl" "VideoMemorySize" = "896" # zamiast 896 ilość ramu twojej karty graficznej, zapisujesz Ściągasz winetrisks: wget http://www.kegel.com/wine/winetricks Uruchamiasz z tymi komendami i zainstaluje się co potrzebne (windowsowe): sh winetricks gdiplus directx9 dotnet20 vcrun2008 i powinno działać
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2010, 09:44:36 wysłana przez aras »
|
|
|
|
|
|
|
|
DadaD
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 30, 2010, 06:20:30 » |
|
nic trudnego, wpisujesz w konsolce: gedit .wine/user.reg i powinno działać Tylko do tej pory nie używałem Wine, więc muszę je zainstalować. W repozytoriach, które mam włączone jest pakiet Wine i mutacje np wine1.2 wine1.2-gecko. Natomiast na stronie http://www.winehq.org/download/debproponują dołaczenie ich repozytorium czyli ppa:ubuntu-wine/ppa i instalacje z tego. Co jest optymalne dla Linux mInt Helena? Z którego skorzystać? pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
Grube drzewo wyrasta z cienkiego jak włos pędu. Dziewięciopiętrowa wieża wyrasta z nieznacznego wzniesienia. Tysiącmilowa podróż zaczyna się od jednego kroku. Lao-Tsy
|
|
|
|
|
|
DadaD
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 30, 2010, 07:50:26 » |
|
Zainstalowałem Ubuntu Tweak sprawdziłem jaką podaje wersję i później Wine1.2 a także PlayOnLinux przez Synaptic.
Teraz poczytam co te aplikacje potrafią.
Widzę, że gier obsługują dużo ale tak naprawdę w nowinkach to nie orientuję się. MS Office także co to znaczy, że tylko "installer only" - okrojona wersja?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aras
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 30, 2010, 08:46:27 » |
|
nie wiem czy jakimś wykwintnym linuksowym graczem, tylko jak chce uruchomić jakąś grę to szukam informacji na ten temat i próbuję aż do skutku, chyba że się po prostu nieda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DadaD
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 31, 2010, 07:58:43 » |
|
Wine i PlayOnLinux niestety nie spełniły moich oczekiwań. Chociaż ich instalacja jest w miarę prosta a kol. aras podał jakie trzeba zrobić dodatkowe zmiany w pliku konfiguracyjnym. Niestety z trzech gier, które próbowałem zainstalować, a to Heroes III, Heroes V, Age of Empires III żadnej nie uruchomiłem.
Uważam, że program który sprawia takie problemy na początku nie jest dopracowany. Nie mam zamiary go uzywać i się męczyć z konfiguracją i próbami uruchomienia.
Jak usunąć katalog /.wine (z katalogu domowego /home) mimo zaznaczenia w Synapticu opcji usuwania pakietu wraz z plikami konfiguracyjnymi pozostał wraz z zawartości, po prostu skasować?
Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aras
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 01, 2010, 05:09:05 » |
|
Dada Uważam, że program który sprawia takie problemy na początku nie jest dopracowany. Nie mam zamiary go uzywać i się męczyć z konfiguracją i próbami uruchomienia. Napisałem CI jak to masz zrobić, jezeli nie zrobiłeś tak, to nie dziw się ze nie działa. Druga sprawa nikt Ci nie każe się męczyć z tym, każdy ma swoje upodobania  Ja chcę pograć i się męcze i gram  Wejdź sobie na google i wpisz "install-crossover-pro-8.0.0.sh" i poczytaj  taka wiedza napewno Ci się przyda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|