Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Przemyślenia nad grami  (Przeczytany 1267 razy)
DadaD
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Distro: Linux Mint Isadora Gnome

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 01, 2010, 08:40:58 »

Dada
Jeżeli chodzi o ścisłość to DadaD
nazwisko mi przekręcają ale nick?  to już prawie tragedia antyczna. Ale wybaczam.
Kod:
Uważam, że program który sprawia takie problemy na początku nie jest dopracowany.
Nie mam zamiary go uzywać i się męczyć z konfiguracją i próbami uruchomienia.

Napisałem CI jak to masz zrobić, jezeli nie zrobiłeś tak, to nie dziw się ze nie działa. Druga sprawa nikt Ci nie każe się męczyć z tym, każdy ma swoje upodobania Mrugnięcie Ja chcę pograć i się męcze i gram Duży uśmiech
Z powodu gier nie mam zamiaru męczyć się.
Zrobiłem jak radziłeś, co wiecej przeczytałem stronę domową Wine z odnośnikami i inne uzupełniające, oraz zainstalowałem nawet PlayOnLinux - nie zawsze jednak wszystko udaje się tak jak byśmy chcieli to urok Linuksa aby szukać rozwiązania chociaż nie zawsze dochodzi sie do finału.
Ja zainstalowałem aplikację tylko w celu zdobycia doświadczenia i takowe zdobyłem negatywne ale zawsze.

Wejdź sobie na google .............taka wiedza napewno Ci się przyda Mrugnięcie
Taką wiedzę już posiadam nie muszę korzystać z przepastnych czeluści maszyny Google. Ale dziękuję za zwrócenie uwagi, stanowczo za rzadko korzystam z tej wyszukiwarki. Poprawię się od jutra, obiecuję dzisiaj 01.IV.

i wpisz "install-crossover-pro-8.0.0.sh" i poczytaj Mrugnięcie
Tak się składa że w ubiegłym roku jednego dnia można było ściagać gratis aplikacje cross-over i tak zrobiłem po rejestracji przysłali mi kilka kluczy do produktu z których do tej pory nie korzystałem, ale może jeszcze skorzystam. Dziękuję za przypomnienie!

pozdrowienia

Grube drzewo wyrasta z cienkiego jak włos pędu. Dziewięciopiętrowa wieża wyrasta z nieznacznego wzniesienia. Tysiącmilowa podróż zaczyna się od jednego kroku.
Lao-Tsy
aras
Siewca Mięty
Dorodny miętowy krzew

Distro: arch

linux to linux

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 02, 2010, 07:32:36 »

to jest dobra aplikacja Mrugnięcie a ty masz siódemke Duży uśmiech nie łosiem

THE POWER OF LINUX Mrugnięcie
http://www.youtube.com/watch?v=ASAMs5S8-N8

PRZESTROGA DLA SŁABYCH PSYCHICZNIE:
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/loadingreadyrun/1726-Installation-Anxiety-2010

M61PME-S2P, AMD Phenom x3 2300 Mhz x64, 1GB KINGSTON, HDD 250 GB, Geforce 8500GT 512 ram
DadaD
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Distro: Linux Mint Isadora Gnome

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 02, 2010, 08:17:44 »

to jest dobra aplikacja Mrugnięcie a ty masz siódemke Duży uśmiech nie łosiem
No i co z tego wynika?
Że mam starzyznę przeterminowaną?

Pozdrowienia

Grube drzewo wyrasta z cienkiego jak włos pędu. Dziewięciopiętrowa wieża wyrasta z nieznacznego wzniesienia. Tysiącmilowa podróż zaczyna się od jednego kroku.
Lao-Tsy
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 02, 2010, 08:17:44 »

sir_lucjan
Człowiek Demolka
Administrator
Miętowa plantacja

Distro: Debian testing x86_64, Arch Linux x86_64

"Jak Polska cała, nic nigdzie nie działa!"

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 02, 2010, 08:21:03 »

Gdyby jeszcze GTA2 w pełni działało....

AMD Athlon 64 X2 6000+| 2 GB RAM| GeForce 8600 GT 256 MB|500 GB HDD
Linux Register User: #536661

aras
Siewca Mięty
Dorodny miętowy krzew

linux to linux

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 02, 2010, 10:35:04 »

Działa gta2, intalowałem kiedyś przez crossover. Dada korzystałem z obu i nie widziałem różnicy, ale na bank nowsza lepsza, są jakies poprawki czy modyfikacje kodu, ażeby umożliwić coś co nie było możliwe Chichot
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 10:37:20 wysłana przez aras » Zapisane

http://www.escapistmagazine.com/videos/view/loadingreadyrun/1726-Installation-Anxiety-2010

M61PME-S2P, AMD Phenom x3 2300 Mhz x64, 1GB KINGSTON, HDD 250 GB, Geforce 8500GT 512 ram
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Administrator
Miętowa plantacja

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 03, 2010, 08:42:37 »

Mnie nie działało, z oryginalnej płyty wołało o cracka.

mati75
Master psuja
Administrator Portalu
Miętowa plantacja

Distro: Debian Squeeze x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 03, 2010, 08:44:03 »

Można gta2 za darmo ściągnąć.

HP 2510p || HP 8510w ||

Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Administrator
Miętowa plantacja

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 03, 2010, 08:44:55 »

Wiem, to gra do której wszelkie prawa wygasły bo minęło ileś tam lat od premiery, ponoć jest taki myk.

66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Distro: Arch Linux, Fedora, Linux Mint, openSUSE

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 11, 2010, 12:21:39 »

Ja po prostu polubiałem typowo linuksowe gierki Uśmiech Chociaż nie ukrywam, że chętnie bym w soldata pograł. Niestety ale FPS przez wine jest tak mały że to katorga. Muszę poczytać o tym. Pewnie czegoś tam brakuje. Nie słyszałem wcześniej o POL. Chętnie go wypróbuję Uśmiech

Following the Arch way with green color...
Samsung RC520 | Intel i5 (2 x 2.3GHz) | 4GB RAM | NVIDIA GeForce 520M/Intel HD 3000 | 500 GB
mariom
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Distro: Funtoo ~amd64

zbanowany

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 11, 2010, 12:56:08 »

Ja polecam Urban Terror. I takiego Unreal Tournament. Świetne gry.

AMD 64 3200+ | K9N Ultra-2f | 7600 GT | 500+160+60 GB @ Funtoo
aras
Siewca Mięty
Dorodny miętowy krzew

linux to linux

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 11, 2010, 01:16:18 »

Powiem Wam tak, nie można narzekać na to ze wine jest do dupy. Bo ktoś rozwija aplikację, która umozliwia uruchamianie aplikacji windowsowych. Microsoft nie udostępnił żadnych info jak uruchamiać gdy na linuxie. To ktoś ma silną wolę i sie przeciwstawia i daje możliwość uruchomienia aplikacji. Moim zdaniem wine jest świetne ! Czyste wine nie potrafi uruchamiać wszystkiego, ale jest dużo poradników jak je skonfigurować i jakie biblioteki windowsowe do niego dodać, żeby działało. Kolejna rzecz to winetricks, któro jeszcze bardziej ułatwia ten proces. Trzeba się pobawić, ale warto. Mi np. było przykro jak musiałem uruchamiać ponownie komputer, żeby sobie zagrać  coś na windowsie. Ale pokombinowałem i nie muszę Chichot to jest bardzo dużo. Np. właczam windowsa żeby pograć, nagle włacze stronke i przeczytam coś o linuksie i kursor myszki idzie do góry do docka, zeby włazyć konsolę (z przyzwyczajenia) a tu dupa, to windows Chichot A tak na linuxie gram, wyłączam grę i do konsoli Chichot i wszystko działajak powinno. Co do crossover to jest duża różnica między 7 a 8 Mrugnięcie zresztą w crossover można podpatrzeć jakie instaluje biblioteki i wtedy wiadomo co w wine dodawać.

Co do wine sa takie proste triki, gdy np. nie można uruchomić gry w w większej rozdzielczości jak 800x600, wtedy się zaznacza "emuluj wirtualny pulpit" i wpisuje rozdzielczość taką jaka ma być i wtedy w opcjach gry wybiera tą rozdzielczosć, to zazwyczaj działa.

Tak samo jak np. przy uruchomieniu gry wyskakuje okienko, że karta ma za mało pamięci, to wiadomo, że trzeba w konsoli uruchomic regedit dodać odpowiedni klucz, ja mam :

"OffscreenRenderingMode"="fbo"

"UseGLSL"="enabled"

"VideoMemorySize"="512"

i odpowiednie pliki directX.

i takie tam podobne.

zrobie parę wpisów z przepisami jak uruchomić gry pod wine, które ja uruchomiłem, dla przykładu Mrugnięcie

co do cracków, jeśli masz oryginał gry i nie działa na oryginalnym execu, to masz prawo uruchomić grę z cracka Mrugnięcie żeby działała.

66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 11, 2010, 01:54:59 »

Co do wine, to naprawdę nic do niego nie mam Mrugnięcie Sam podziwiam jego twórców. Bo rzeczywiście Microsoft ładnie im utrudnia sprawę. Aras jak byś mógł - weź spróbuj zainstalować Soldata. Jest oczywiście za darmo. Pobierzesz go stąd: http://soldat.pl. Jestem Ciekawy czy to tylko ja mam takie słabe FPS. I czy to wina mojej cudownej maszyny. Czy braku umiejętności konfiguracji wine. Widzę że jesteś naprawdę specem. Bym był bardzo wdzięczny Uśmiech

@mariom: Urban Terror to fajniacka gierka Uśmiech Sam ją bardzo lubię Chichot

Samsung RC520 | Intel i5 (2 x 2.3GHz) | 4GB RAM | NVIDIA GeForce 520M/Intel HD 3000 | 500 GB
aras
Siewca Mięty
Dorodny miętowy krzew

linux to linux

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 11, 2010, 02:12:03 »

wiesz co specem to ja nie jestem, tylko po prostu nie daję za wygraną jak chce uruchomić jakąś grę na linuxie Uśmiech Zainstalowałem soldata, uruchomiłem i u mnie też tak wolno działa. Nie wiem być może trzeba coś kombinować.

66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 11, 2010, 02:59:27 »

Ok dziękuję Mrugnięcie Ale mimo wszystko na pewno więcej wiesz na ten temat ode mnie Chichot

Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: