Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: [Solved] VirtualBox - koniecznie bez sieci  (Przeczytany 343 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
promat3
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Mint 11

« : Maj 23, 2010, 02:51:56 »

Mam jedno pytanko odnośnie programu VirtualBox
Ponieważ posidam z nim doświadczenia jeszcze z czasów gdy ciągle siedziałem na windowsie, a moje pytanie dotyczy sieci w VirtualBoxie otóż nie chciałbym aby owy program tworzył mostka czy czegoś takiego w ogole żeby sieci w virtualnej maszynie nie było bo chciałbym tam zainstalować tylko i wyłącznie windowsa. Pytam sie dlatego ponieważ na linuxie sprawa instalacji wygląda nieco inaczej wystarczy poszukać kliknąć instaluj i gotowe i program tak czy siak pewnie sobie połączenie stworzy ? więc czy jest możliwość by mu to uniemożliwić ?.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2010, 03:24:41 wysłana przez promat3 » Zapisane
kosa1
Administrator
Miętowa plantacja

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 9-64 bit, Ubuntu 10.04 64 bit

Terminatorka

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 23, 2010, 03:08:50 »

O jaką sieć Ci chodzi? Połączenie z "gospodarzem", czy połączenie z netem?
Jeśli stawiasz VB w Linuksie - to bez Twojego pozwolenia, nie utworzy się sieć pomiędzy "gościem" a "gospodarzem".

Linux nie gryzie! : www.ubunciak.pl
Asus GeForceGTS250, PhenomII, 4 GB RAM, Barracuda 7200.12 500 GB, Livebox (ethernet)
Problem rozwiązany? Wstaw to słowo do tytułu swojego pierwszego postu!
promat3
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Mint 11

« Odpowiedz #2 : Maj 23, 2010, 03:24:10 »

o widzisz pewnie wyświetli mi się monit o to czy chce doinstalować sterownik sieci dla VB dam NIE i będzie cacy. Dziękuję chciałem się upewnić tak poza tematem przydałby się tu przycisk "pomógł" albo coś takiego Uśmiech a chodziło mi właśnie o to żeby na virtualu sieci nie było ale w linuxie była czyli to się chyba zwie fachowo jak mówisz połączenie między gościem a gospodarzem Uśmiech W każdym razie Dzięki raz jeszcze.
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Maj 23, 2010, 03:24:10 »

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: