Ogólnie w terminalu cokolwiek by miało wyświetlać, czy sam bym wpisywał to czcionka normalnie działa. Natomiast jak poprzez MOC otworzę katalog z piosenkami, to w miejscu ł, mam aktualnie kropkę... Wygląda na to jakby, źle czytało tagi piosenek, ale... wcześniej było wszystko dobrze, a jestem 100% pewien, że nic się z czcionkami nie bawiłem...
Jedyne co robiłem to tagował płytkę za pomocą Ex Falso, po tym z każdej piosenki zniknęły mi znaczki "ł", "ś" i tym podobne.. W nautilusie wyświetlają się poprawnie, w każdym innym programie również.
Dodany: Czerwiec 13, 2010, 12:11:52 O dziwo plik muzyczny, na którym testowałem przeróżne kodowanie tagów działa dzisiaj normalnie... Ale nie zmienia to faktu, że zniknęły mi znaczki z całej mojej kolekcji muzyki co już jest dość dziwnym zjawiskiem.. Chyba w czasie aktualizacji, nic się w kwestii czcionek nie zmienia w systemie..
Dodany: Czerwiec 13, 2010, 03:16:01 Ok, rozwiązałem wreszcie swój problem.
Znalazłem taką stronę jak -
http://copyme.jogger.pl/kategoria/aplikacje/3 - a tam wszystko mam ładnie wyjaśnione. Okazało się, że MOC czytał tagi z pierwszej wersji Tagów (ID3v1;) i dlatego w miejscu polskich liter pojawiały się krzaczki. Dlaczego MOC obudził się tak późno i zaczął źle wyświetlać tagi? Nie mam pojęcia, ważne, że doszedłem do tego co jest nie tak.