|
jaco2002
|
 |
« : Lipiec 21, 2010, 02:28:36 » |
|
Witam. Zainstalowałem na pendrivie bootowalną wersję remixu Isadory. Mam pytanie. Czy jest sposób, aby za każdym odpaleniem systemu nie trzeba było wklepywać hasła do wi-fi, czy np. Pidgina. Laptopa używa córcia, która ze względu na swój wiek raczej nie poradzi sobie sama.  Pzdr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2010, 02:59:30 » |
|
Mam rozumieć, że po restarcie nie zapamiętuje?
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
maniak linuxa
Miętowe nasionko
Distro: RAVMZ
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2010, 08:14:47 » |
|
nie porpostu nie ma tej opcji przy wybieraniu w animacjach czytalem ze poprostu zostal odchudzony o ta opcje a nie wiem jak przywrocic aby byl ten efekt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forum Linux Mint
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2010, 08:14:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jaco2002
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2010, 11:02:29 » |
|
Dokładnie. Odpalam system z pendriva, wpisuję hasła do wi-fi ect. Przy ponownym uruchomieniu - wszystko od nowa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fluttershy
Kucyk
Siewca Mięty
Pole mięty

Distro: My Little Linux
Yay!
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 22, 2010, 10:53:26 » |
|
A w jaki sposób zainstalowałeś na pendrivie? Unetbootin czy opcją zainstaluj na USB? W pierwszym wypadku to się nie uda. Ale w drugim, jeśli dałeś trochę miejsca na zapisywanie dokumentów, powinno zapamiętać hasła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jaco2002
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 22, 2010, 08:58:18 » |
|
Miętówkę zainstalowałem na pendriva UNetbootinem. Nie mam systemu postawionego na dysku twardym. Czy w tym przypadku jest szansa na taki manewr ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 22, 2010, 09:14:19 » |
|
Przez live cd można inaczej nie będzie działać.
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
|
jaco2002
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 22, 2010, 09:38:36 » |
|
No to kiszka. Isadore mam na pendrivie. Nie mogę na razie instalować innych systemów niż $hit7, bo stracę gwarancję. Córcia ma za mało lat, żeby sama wklepywała klucze do wi-fi, a nie chcę jej od najmłodszych lat uczyć na dziadostwie. 9 ma możliwość instalacji systemu na pendrivie. Jeśli więc podepnę pod netbooka dysk zewnętrzny, zainstalue na nim Minta, poustawiam hasła do wi-fi i dam " zainstaluj system na pendrivie" , to czy wtedy będzie OK ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 23, 2010, 07:22:28 » |
|
Jak gwarancje? Pierwsze słyszę żeby system był od tego zależny. To jest system i producent nie może określić jaki ma być system zainstalowany.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jaco2002
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 23, 2010, 09:22:49 » |
|
Jak nie może , jak może. Warunki udzielania gwarancji określa producent sprzętu. Dzwoniłem na infolinię Szajsunga. Zainstalowanie innego, niż " jedynie słusznego" systemu operacyjnego , powoduje utratę gwarancji. W momencie sprzedaży , tj. 3 dni temu, zainstalowana była wersja biosu 04JI. Pani poleciła, aby z ich stony pobrać nowszy bios 08JI i samemu sobie zainstalować. Jednakże gdyby coś poszło nie tak, traci Pan gwarancję. Takie jest zbójeckie prawo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 23, 2010, 09:49:15 » |
|
To jest jakieś durny. W gwarancji do asusa i hp nie ma słowa o systemie operacyjnym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jaco2002
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 23, 2010, 10:02:29 » |
|
Szajsung podokładał trochę swoich programów " pomagających" w zarządzaniu netbookiem. Działaja one pod $hit7, stąd te uwarunkowania gwarancyjne. Dla przykładu. Regulacja jasności to Fn+ strzałki góra/dół. Wczoraj Windows Update wypluł komunikat, że jest nowy sterownik do grafiki 3150, zalecają pobrać i zainstalować. Pobrałem, zainstalowałem i skończyła się regulacja jasności. Blinduje z ekranu, że oczy wypali. Na infolinii Micro$hita odsyłaja do Shaysunga, ci z kolei odbijają piłeczkę spowrotem. PARANOJA!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Przyjaciel
Dorodny miętowy krzew

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.
Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 23, 2010, 10:05:56 » |
|
Warto sprawdzić, czy taka umowa nie jest "po zbóju" i czy faktycznie ma moc prawną. To, że ktoś sobie napisze "gwarancja 6 m-cy", albo "reklamacji nie uwzględnia się", to nie znaczy jeszcze, że sobie może na prawo konsumenta bimbać.
Jaco : Ja kumplowi stawiałem niedawno sprzęt - na dysku wbudowanym Windę, na zewnętrznym USB Minta i wszystko działało, tylko że jego płyta główna wymagała, aby podczas uruchamiania sprzętu ten zewnętrzny dysk był wpięty i włączony. Dodatkowo bios czasami gubił ustawienia, trzeba było do niego wchodzić i ponownie ustawiać, żeby bootował się z USB. Spadek wydajności nie był specjalnie odczuwalny.
|
|
|
|
|
|
Z samego serca Piekieł godzę w ciebie ! W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
|
|
|
Fluttershy
Kucyk
Siewca Mięty
Pole mięty

Distro: My Little Linux
Yay!
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 23, 2010, 10:15:56 » |
|
Jeśli kupowałeś przez internet masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny i muszą oddać ci całą kasę. A jeśli "analogowo"  oddaj na gwarancję (ty tylko zaktualizowałeś win$hit) i kup coś innego, najlepiej bez pre-instalowanego systemu. I tak jak jesterraiin radzi, sprawdź gwarancję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 23, 2010, 11:11:28 » |
|
Póżniej zadzwonię na infolinię i się zapytam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|