Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: [solved]Mint 9, ntfs-3g 100% użycia procesora.  (Przeczytany 666 razy)
zir
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Isadora

« : Sierpień 01, 2010, 11:51:16 »

Witam Uśmiech
Problem jest następujący: wszystkie dane są na partycji typu ntfs. Potrzebuję korzystać z amaroka oraz VirtualBoxa/VMware (w celu uruchomienia photoshopa/civ4). Przy jakiejkolwiek próbie intensywnego odczytu/zapisu danych z tej partycji program ntfs-3g używa 90-100+% procesora, przez co nie mogę korzystać z systemu.
Co zrobiłem do tej pory:
- zainstalowałem najnowszy stabilny ntfs-3g ze strony producenta (trochę poprawiło sytuację w kwestii zapisu danych na dysk - odczyt dalej leży)
- nic więcej nie wykombinowałem Uśmiech

Jakieś pomysły?Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2010, 12:07:23 wysłana przez zir » Zapisane
JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.

Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2010, 08:05:06 »

Zerknij na to :
http://www.tuxera.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=1244

Wygląda na to, że ludzie mają problemy na linii ntfs-3g pod vmware przy dużych paczkach danych.

Z samego serca Piekieł godzę w ciebie !
W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
zir
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Isadora

« Odpowiedz #2 : Sierpień 02, 2010, 02:39:22 »

@jesterraiin: dzięki za odpowiedź.
Z tego wątku, który podałeś wynika jedno - "kup sobie tuxera ntfs, bo nie będzie działać".
Udało mi się obejść ten problem: usunąłem trochę stuffu z tej partycji ntfs, zrobiłem nową partycję ext4, gdzie zainstalowałem dyski VMware/VBoxa. Teraz działa bez zarzutu Uśmiech
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Sierpień 02, 2010, 02:39:22 »

JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.

Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Sierpień 02, 2010, 03:04:35 »

No pięknie ! Dodaj pan jeszcze [solved] do tematu, żeby inni ludeczkowie wiedzieli że jest rozwiązanie tego problemu i mogli skorzystać z twojego doświadczenia. Uśmiech

Z samego serca Piekieł godzę w ciebie !
W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: