Powitać ^^
Wynikła mi taka sprawa. Z racji na brak jakichkolwiek sterowników do drukarki Lexmark X5450 zmuszony zostałem do udostępniania jej poprzez XP. Także udostępniłem ją pod windowsem, z kolei na linuxie zainstalowałem sambę i poprzez System > Administracja > Drukowanie dodałem swoją drukarkę jako Drukarki sieciowe > Windows Printer via Samba. Podałem do niej pełną ścieżkę, wszystko ładnie wykryło także postanowiłem wydrukować stronę testową i tu niestety klops... Dostaję komunikat, że plik został wysłany - na windowsie wyskakuje mi okienko z postępem drukowania, z tym że śmiga sobie pasek postępu do 99%, zatrzymuje się na chwilę po czym dobija do 100% i się wyłącza... Oczywiście nic nie drukując.
Także jak dla mnie skonfigurowałem poprawnie tylko zabrakło mi jakiejś małej pierdółki

Inaczej nie byłoby wogóle tego postępu drukowania.
PS. Odpalając gedit i próbując wydrukować wpisany tekst dostaję info, że pobierane są dane o drukarce. Po chwili jest wszystko poprawne i mogę rozpocząć drukowanie.. Tyle, że poza paskiem postępu na xp nie dzieje się nic.