Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: [Solved]World of Warcraft tylko 8 fps.  (Przeczytany 987 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ziendal
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: LMDE

« : Sierpień 05, 2010, 10:12:15 »

Witam, mam problem z World of Warcraft (z najnowszym dodatkiem) od którego od niedawna gram. Problem polega w tym że gdy włączam grę w wine mam maksymalnie 8 fps (w windowsie w tym samym miejscu 60).
Sterowniki karty zainstalowane na test: glxinfo | grep rendering mam odpowiedź yes. Czy być może problemem jest że gra jest na dysku NTFS windowsa ? Nie posiadam płyty a ściąganie 8 gb też mi się jakoś nie widzi. Ostatnio gdy próbowałem odpalić grę z windows'a (Gta:Sa na ubuntu) miałem ten sam problem. Czy jest to spowodowane moim sprzętem ? (1 gb ddr, Nvidia FX5500, Intel Pentium 4 2.2ghz). Chciałbym przesiąść się na linuxa całkowicie a to jest jeden z najpoważniejszych problemów dla mnie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2010, 02:26:27 wysłana przez ziendal » Zapisane
Tracerneo
Gentoo User
Moderator
Pole mięty

Reputacja 0

Distro: Gentoo x86_64

:I

« Odpowiedz #1 : Sierpień 05, 2010, 10:57:40 »

Jeśli jesteś graczem i masz Windę to na niej graj. Linux niestety nie jest wspierany przez twórców gier, a Wine nie zawsze działa. Smutny
ziendal
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #2 : Sierpień 05, 2010, 11:00:39 »

Nie, tylko ta jedyna gra (jeszcze Sony Vegas itd ale raz na miesiąc).
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Sierpień 05, 2010, 11:00:39 »

ScorpionX
Miętowa sadzonka
**

Reputacja 0

Distro: Mint 9 Isadora "Miętowy Remix"

Komu miętuska?

« Odpowiedz #3 : Sierpień 06, 2010, 01:52:38 »

Spróbuj postępować wedlug instrukcji spod tego linku, powinno pomóc (znajomy śmiga bez najmniejszego problemu) -> https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft

| Intel Core i7-Q720 @ 4x1,6GHz | 4 GB | 500 GB | NVIDIA GeForce GT 230M | 15" | Audio Altec Lansing with SRS Premium Sound | Mint 9 Isadora x86_64 |
ziendal
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #4 : Sierpień 06, 2010, 02:26:13 »

ScorpionX Ratujesz życie, o ile w menu chodzi jeszcze powolnie to tam gdzie miałem 20 fps (windows) teraz mam 14-17 (linux) to już jakiś postęp zwłaszcza że na windowsie miałem podkręconą kartę a Tu nie. Uśmiech. Jeszcze tylko odpowiednik sony vegas (lub on pod Wine) + sterowniki do easy cap i mogę pozbyć sie windowsa.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: