Powitać ^^
Pytałem już o to na SB, dostałem informację jakoby rozwiązanie tkwiło w ustawieniach Compiza, ale dupa blada, że się tak wyrażę ^^ No tak, ale o co mi chodzi.. Mianowicie w momencie gdy całkowicie wyłączę efekty Compiza pasek tint2 dzieli mi się na 4 obszary robocze - każdy odpowiedzialny za poszczególny obszar powiadomienia. Z kolei gdy włączę sobie taką kostkę czy ścianę pulpitu w Compizie automatycznie tint2 resetuje się i zamienia się w jeden ciągły pasek bez podziału na poszczególne obszary... Także wszystkie aplikacje czy to z pierwszego obszaru czy trzeciego wyświetlają się razem, na jednym pasku..
Niby w FAQ tint2 tłumaczą co zrobić, ale jak dla mnie żadna opcja nic nie zmienia w odbiorze tinta - zwłaszcza, że do wyboru mam tylko liczbę pulpitów w pionie czy poziomie:
All my tasks are on one desktop in compiz?
This happens because compiz has by default only one workspace with 4 view ports.To fix this, Open the Compiz Settings Manager (On Ubuntu System -> Preferences -> Advanced Desktop Effects Settings, and then click on General Options -> Desktop Size tab -> adjust the number of workspaces, increase the number of workspaces to the number of desktops you want. Tint2 will behave as expected from then.
Przy włączonym Compizie efekt mam taki:

Natomiast chciałbym mieć taki:

Ktoś może coś zaradzić, cobym mógł mieć na tintcie podział na każdy z obszarów? Bądź też (jeśli tak się nie da) by okna otwarte na obszarze 1 były widoczne tylko na pasku obszaru pierwszego, a po przejściu do drugiego okna otwarte tam.
PS. O dziwo przy działającym Compizie uruchamiam okna w 1 i 2 obszarze, a po wyłączeniu Compiza pomimo podziału tint2 na 4 obszary wszystkie otwarte okna ląduję w obszarze 1 o.O Także nie wiem jak to działa