Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Compiz, a 4 obszary w tint2  (Przeczytany 659 razy)
ScorpionX
Miętowa sadzonka
**

Distro: Mint 9 Isadora "Miętowy Remix"

Komu miętuska?

« : Sierpień 07, 2010, 09:24:37 »

Powitać ^^

Pytałem już o to na SB, dostałem informację jakoby rozwiązanie tkwiło w ustawieniach Compiza, ale dupa blada, że się tak wyrażę ^^ No tak, ale o co mi chodzi.. Mianowicie w momencie gdy całkowicie wyłączę efekty Compiza pasek tint2 dzieli mi się na 4 obszary robocze - każdy odpowiedzialny za poszczególny obszar powiadomienia. Z kolei gdy włączę sobie taką kostkę czy ścianę pulpitu w Compizie automatycznie tint2 resetuje się i zamienia się w jeden ciągły pasek bez podziału na poszczególne obszary... Także wszystkie aplikacje czy to z pierwszego obszaru czy trzeciego wyświetlają się razem, na jednym pasku..

Niby w FAQ tint2 tłumaczą co zrobić, ale jak dla mnie żadna opcja nic nie zmienia w odbiorze tinta - zwłaszcza, że do wyboru mam tylko liczbę pulpitów w pionie czy poziomie:
All my tasks are on one desktop in compiz?
This happens because compiz has by default only one workspace with 4 view ports.To fix this, Open the Compiz Settings Manager (On Ubuntu System -> Preferences -> Advanced Desktop Effects Settings, and then click on General Options -> Desktop Size tab -> adjust the number of workspaces, increase the number of workspaces to the number of desktops you want. Tint2 will behave as expected from then.

Przy włączonym Compizie efekt mam taki:

Natomiast chciałbym mieć taki:

Ktoś może coś zaradzić, cobym mógł mieć na tintcie podział na każdy z obszarów? Bądź też (jeśli tak się nie da) by okna otwarte na obszarze 1 były widoczne tylko na pasku obszaru pierwszego, a po przejściu do drugiego okna otwarte tam.

PS. O dziwo przy działającym Compizie uruchamiam okna w 1 i 2 obszarze, a po wyłączeniu Compiza pomimo podziału tint2 na 4 obszary wszystkie otwarte okna ląduję w obszarze 1 o.O Także nie wiem jak to działa Uśmiech

| Intel Core i7-Q720 @ 4x1,6GHz | 4 GB | 500 GB | NVIDIA GeForce GT 230M | 15" | Audio Altec Lansing with SRS Premium Sound | Mint 9 Isadora x86_64 |
mariom
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Distro: Funtoo ~amd64

zbanowany

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 07, 2010, 11:05:16 »

W ~/.config/tint2/tint2rc zmień linijkę "taskbar_mode = multi_desktop" na "taskbar_mode = single_desktop".

AMD 64 3200+ | K9N Ultra-2f | 7600 GT | 500+160+60 GB @ Funtoo
ScorpionX
Miętowa sadzonka
**

Komu miętuska?

« Odpowiedz #2 : Sierpień 08, 2010, 12:30:40 »

Z ustawieniem tint2rc już kombinowałem - ustawienie "taskbar_mode = multi_desktop" działa poprawnie przy wyłączonym Compizie, z kolei przy włączonych efektach czy to multi czy single_desktop nie przynosi spodziewanych efektów...

| Intel Core i7-Q720 @ 4x1,6GHz | 4 GB | 500 GB | NVIDIA GeForce GT 230M | 15" | Audio Altec Lansing with SRS Premium Sound | Mint 9 Isadora x86_64 |
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Sierpień 08, 2010, 12:30:40 »

mati75
Master psuja
Administrator Portalu
Miętowa plantacja

Distro: Debian Squeeze x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Sierpień 08, 2010, 01:05:50 »

http://img508.imageshack.us/img508/1923/zrzutekranupz.png
Tak ustaw i będzie działać.

HP 2510p || HP 8510w ||

Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
ScorpionX
Miętowa sadzonka
**

Komu miętuska?

« Odpowiedz #4 : Sierpień 09, 2010, 12:20:35 »

Z tym, że mati takie ustawienia są automatycznie ustawione ^^ Nawet jakbym pierwszy raz wbił w te opcje to i tak mam kolejno 4-1-1, jednak mimo wszystko pobawiłem się tą opcją i niestety nic to nie dało. Jakkolwiek bym nie ustawił czy 20-20-1 tak tylko zmienia mi to ilość pulpitów, po których mogę się przełączać - tint2 na to wszystko pozostaje niewzruszony...

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: