Witam serdecznie. Zaczalem swoja przygode z linuxem doslownie dwa dni temu. Wczesniej nie mialem z tym systemem nic wspolnego. Juz samo to ze w tym systemie trzeba uzywac komend zeby zrobic co kolwiek to dla mnie nowy swiat i inna bajka ale zarazem jest w tym cos pociagajacego co bardzo przyciagnelo mnie do linuxa minta 9. mam proble. wszedzie na forach gdzie szukalem sa opisy dla ludzi ktorzy juz maja jakiesp ojecie o linuxie a dla mnie narazie wszystko to czarna magia. nawet nie wiem jak sprawdzic jaka powloke moj linux mint 9 wykorzystuje czy to GNOME czy jaka? i czym w ogole sa te powloki? chcialbym zeby moj system wygladal tak :
http://gnome-look.org/content/show.php/Sea2K64?content=116140 Wiem ze to zapewne mozolna praca zeby to wytlumaczyc ale czy ktos moglby mi krok po kroku wytlumaczyc jak taka kompozycje zainstalowac? mam program Compiz Fusion Icon ale zeby to zainstalowac to trzeba rowniez chyba jakies komendy do terminala wklepywac szukam szukam kombinuje i nadal nie wiem jak to ugrusc. linux to zupelnei inny swiat ale interesujacy i wciagajacy. jesli ktos bylby w stanie wytlumaczyc krok po kroku jak na mietowym remixie 9 pl zainstalowac taka kompozycje to bylbym bardzo wdzieczny. z gory dziekuje.