Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Kompozycje pulpitu - szczegolna pomoc.  (Przeczytany 708 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sirqaz
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« : Sierpień 11, 2010, 06:11:30 »

Witam serdecznie. Zaczalem swoja przygode z linuxem doslownie dwa dni temu. Wczesniej nie mialem z tym systemem nic wspolnego. Juz samo to ze w tym systemie trzeba uzywac komend zeby zrobic co kolwiek to dla mnie nowy swiat i inna bajka ale zarazem jest w tym cos pociagajacego co bardzo przyciagnelo mnie do linuxa minta 9. mam proble. wszedzie na forach gdzie szukalem sa opisy dla ludzi ktorzy juz maja jakiesp ojecie o linuxie a dla mnie narazie wszystko to czarna magia. nawet nie wiem jak sprawdzic jaka powloke moj linux mint 9 wykorzystuje czy to GNOME czy jaka? i czym w ogole sa te powloki? chcialbym zeby moj system wygladal tak : http://gnome-look.org/content/show.php/Sea2K64?content=116140 Wiem ze to zapewne mozolna praca zeby to wytlumaczyc ale czy ktos moglby mi krok po kroku wytlumaczyc jak taka kompozycje zainstalowac? mam program Compiz Fusion Icon ale zeby to zainstalowac to trzeba rowniez chyba jakies komendy do terminala wklepywac szukam szukam kombinuje i nadal nie wiem jak to ugrusc. linux to zupelnei inny swiat ale interesujacy i wciagajacy. jesli ktos bylby w stanie wytlumaczyc krok po kroku jak na mietowym remixie 9 pl zainstalowac taka kompozycje to bylbym bardzo wdzieczny. z gory dziekuje.
mati75
Master psuja
Administrator
Miętowa plantacja

Reputacja 2

Distro: Debian Sid x64 || Arch Linux x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 11, 2010, 06:20:57 »

Więc tak. Pobierasz archiwum, rozpakowujesz.
Plik Kewler - Glass.emerald dodajesz 2 razy klikając na niego do problemu emerald. Potem w fusion icon ustawiasz jako menadżer okien emerald.
Plik Sea2K464.tar.gz przeciągasz do programu wygląd. Uruchamiasz z menu. Ustawiasz motyw i tapetę, powinno to działać.

HP 2510p || HP 8510w ||
eskimoss
Miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Mint 11 Katya Gnome2

« Odpowiedz #2 : Sierpień 14, 2010, 02:09:34 »

Gnome to środowisko graficzne. A to co pokazałeś to theme po polsku tłumaczony chyba jako motyw. Przynajmniej w preferencjach wyglądu się ustawia motywy, czyli taka jakby skórka, ale dla całego środowiska. Masz tam też opcję 'Więcej motywów online'.
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Sierpień 14, 2010, 02:09:34 »

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: