Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Rozwiązany. Klient poczty umożiwiający podgląd, bez ściągania na dysk.  (Przeczytany 1554 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
neuropathic
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Linux MInt DEBIAN :d

..

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 14, 2010, 08:48:11 »

Witam!
To mój pierwszy post na forum, jeśli nie ten dział, to proszę o przeniesienie. Używam minta od ok. miesiąca, przed nim była  mandriva i ubuntu. Mint okazał się najlepszy, do pełni szczęścia brakuje mi programu pocztowego z możliwoscią podglądu maila bez ściągania na dysk. Pod windowsem używałam dreammail, miał opcję zdalnej kontroli, co pozwalalo na czytanie maili na serwerze i na usuwanie ich. Współpracował dobrze z gmailem i z wp. W thunderbirdzie można zrobić tak, by ściągały się same nagłówki, ale to nie to samo. Próbowałam przez wine zainstalować dreammail, niestety instalacja zatrzymuje się na oknie startowym.  Moje pytanie jest takie; Czy jest klient pocztowy na linuksa, który ma funkcję taką, jak wspomniany dreammail, albo czy jest sposób na  uruchomienie dreammail pod wine? A może  czegos nie dopatrzyłam w thunderbirdzie?
Pozdrawiam

A ja zapytam z innej beczki, dlaczego nie chcesz tego pobierać chodzi o limity transferowe Twojego usługodawcy internetowego? 

Piotr Sadowski
aras
Siewca Mięty
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: arch

linux to linux

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 14, 2010, 09:05:53 »

raczej o to, że jak siciągnie się na dysk to na serwerze nie pozostanie Chichot gdy nie zaznaczy się odpowiedniej opcji

THE POWER OF LINUX Mrugnięcie
http://www.youtube.com/watch?v=ASAMs5S8-N8

PRZESTROGA DLA SŁABYCH PSYCHICZNIE:
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/loadingreadyrun/1726-Installation-Anxiety-2010

M61PME-S2P, AMD Phenom x3 2300 Mhz x64, 1GB KINGSTON, HDD 250 GB, Geforce 8500GT 512 ram
neuropathic
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Linux MInt DEBIAN :d

..

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 14, 2010, 09:15:20 »

To polecam Ci evolution i zapomnij o wszystkim innym :>

Wtedy edytujesz konto włączasz zakładkę odbierania i zaznaczasz pozostaw wiadomości na serwerze lub ustawiasz aby  po kilku dniach się same usuwały

Piotr Sadowski
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 14, 2010, 09:15:20 »

servinax
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: miętowy remix

« Odpowiedz #18 : Wrzesień 16, 2010, 09:26:46 »

Ja używam Docky z wtyczką gmaila, więc jak masz pocztę na gmailu to polecam.
Ikonka na pulpicie, możliwość ustawienia co ile ma sprawdzać pocztę, po kliknięciu na ikonkę otwieranie zalogowanej strony gmail.com.

Dla mnie bomba Mrugnięcie
JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.

Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 16, 2010, 09:41:26 »

Np

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1320/?src=api

Z samego serca Piekieł godzę w ciebie !
W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
MultiOrg
Miętowa sadzonka
**

Reputacja 0

Distro: LMDE

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 16, 2010, 11:50:57 »

Mam konto w Google i używam GoogSysTray, rezyduje na pasku, można go skonfigurować tak, żeby pojawiał się tylko gdy jest korespondencja i podawał nawet liczbę. Umożliwia podgląd listy wiadomości, poszczególnych postów w trybie tekstowym i wydawanie dyspozycji (przeczytane, spam, kasuj).
Oprócz wiadomości może też podawać inne wiadomości, jak Reader, Docs, Calendar...

W miarę przystępny opis:
http://www.ubucentrum.net/2010/01/googsystray-czyli-powiadomienia-o.html

Paczka do ściągnięcia:
http://sourceforge.net/projects/googsystray/files/

(ostatnia aktualizacja programu 30.08.2010)

Jeżeli wydaje ci się, że za każdym drzewem czyha wróg, to niekoniecznie popadasz w paranoję.
Może ci się dobrze wydawać...
kasjana
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: linux mint 9 gnome

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 17, 2010, 09:48:05 »

Co do wp.pl to szczerze odradzam korzystanie z tej poczty ^^ Nie dość, że przepuszcza masę spamu, ładuję się szmat czasu zwłaszcza jak masz zawaloną skrzynkę (a o tą przy wszechobecnym spamie nie trudno), to co najgorsze przesyła i odbiera pocztę przesadnie długo.

Zrobiłam tak, jak poradził jesterrain, i zauważyłam, że konto wp podpięte pod gmaila jest przez gmaila filtrowane pod kątem spamu i ładuje się szybko. Dzięki.

Zainstalowałam docky. Dzięki servinax
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 10:06:32 wysłana przez kasjana » Zapisane
66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Reputacja 0

Distro: Arch Linux, Fedora, Linux Mint, openSUSE

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 18, 2010, 09:04:32 »

Ja mam gmail + odpowiedni zestaw screenlets. Zdarza mi się też korzystać z ptaka-pioruna.

Following the Arch way with green color...
Samsung RC520 | Intel i5 (2 x 2.3GHz) | 4GB RAM | NVIDIA GeForce 520M/Intel HD 3000 | 500 GB
Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: