Strony: 1 2 [3]
Drukuj
Autor Wątek: Mobilne Linuxy, czyli twój ulubiony system na NETbookach  (Przeczytany 4855 razy)
JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.

Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Listopad 15, 2010, 11:25:02 »

Trudno się nazywa, żyje się dalej. Uśmiech

Taki coś się objawiło :

http://www.fuduntu.org/

Remix netbookowy Fedory z głębokim ukłonem w kierunku Ubuntu.
Wygląda... zwyczajnie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2010, 02:17:11 wysłana przez JesterRaiin » Zapisane

Z samego serca Piekieł godzę w ciebie !
W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
arekm78
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: openSUSE

« Odpowiedz #31 : Styczeń 14, 2011, 05:04:35 »

Posiadam Acera Aspire One D255 (CPU N450, 1GB RAM, 10.1" ekran, 160 GB dysk) zainstalowane mam Windows XP i LMDE (201101, kompilacja 201012 zawiesza się na instalacji GRUB).
Testowałem:
- Ubuntu Netbook Remix - całkiem nieźle to działało (system zainstalowany)
- Linux Mint 10 - lepiej niż powyższe (system zainstalowany)
- LMDE - cały czas na dysku, najlepsze odczucia
- MeeGo - LiveCD
- Smeegol - LiveCD
- Jolicloud (system zainstalowany) - internet mam z Play, więc używanie systemu z takim "łączem" jest uciążliwe
- PCLinuxOS (system zainstalowany) - szybko usunięty, panele zajmują za dużo miejsca, do tego długi start
- Kubuntu Netbook - LiveCD - jakoś nie polubiłem tej "plazmy"
Ogólne uważam, że dystrybucje przystosowane na netbooka mi nie podchodzą, wole "normalny" pulpit. Edycje typu MeeGo w moim odczuciu są nastawiona na portale społecznościowe, które mnie nie za bardzo interesują, a wydajnością często są gorsze od normalnej dystrybucji.
Na tapecie mam: DreamLinux, Fuduntu i Sabayona, ale już widzę, że Mint pozostanie. Sabayon może postawie na starym laptopie.

Jestem otwarty na testy wszelkich dystrybucji, nie koniecznie będę je instalował, ale LiveCD zawsze odpalę Mrugnięcie
Hard_vard
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: LMDE, Chakra

« Odpowiedz #32 : Luty 25, 2011, 09:16:58 »

Sam mam Chakre na netbooku i co dziwne nawet dobrze się sprawuje. Jednak po tym artykule wypróbuje chyba Joliclouda.

Forum Linux Mint
« Odpowiedz #32 : Luty 25, 2011, 09:16:58 »

Strony: 1 2 [3]
Drukuj
Skocz do: