Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: [SOLVED]Pisk/szelest w tle podczas odtwarzania dzwieku  (Przeczytany 562 razy)
buniek
Miętowy liść
*

Reputacja 0

« : Wrzesień 29, 2010, 11:41:59 »

Witam
Problem polega na tym, że podczas odtwarzania bylejakiego dzwieku na linuxie daje sie slyszec pisk/szelest w tle.
Mam karte xfi, sterowniki niby sa, linux wykrywa karte i dziala dzwiek tylko ze pozostaje ciagle ten szelest w tle.

Czy spotkal sie ktos z podobnym problemem ?
Jak sprawdzic na jakim sterowniku dzialaja teraz glosniki ?

Z gory dziekuje!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2010, 12:51:50 wysłana przez buniek » Zapisane
JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.

Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 29, 2010, 11:45:49 »

Taaaaa.... Za każdym razem gdy mam podpięte dodatkowe dyski twarde na IDE. Słysze ich pracę w głośnikach.

Z samego serca Piekieł godzę w ciebie !
W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Reputacja 0

Distro: Arch Linux, Fedora, Linux Mint, openSUSE

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2010, 12:00:17 »

Ja też słyszę dodatkowe dyski tylko w nagraniu mikrofonowym Uśmiech Na wszystkich urządzeniach podpiętych do komputera tak samo to wygląda? Podłącz słuchawki czy inne głośniki i sprawdź. Upewnij się czy komputer nie ma dwóch wyjść audio. Mój dziwny IBM ma dwa: z przodu i z tyłu. O dziwo na dwóch dźwięk nieco inaczej odtwarza. W przypadku tylnego wyjścia pod mikrofon w ogóle nie działa na linuksie. Oczywiście o tym że mam kilka wyjść nie kapłem się od razu, a problemów wypatrywałem gdzie indziej. Sama alsa na pokładzie czy pulse audio też? Mrugnięcie

Following the Arch way with green color...
Samsung RC520 | Intel i5 (2 x 2.3GHz) | 4GB RAM | NVIDIA GeForce 520M/Intel HD 3000 | 500 GB
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2010, 12:00:17 »

buniek
Miętowy liść
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2010, 12:27:17 »

Temat mozna zamknac, nie wiem jakim cudem to sie naprawilo ale jak wlaczylem pulse audio to wszystko zaczelo chodzic czysciutko Uśmiech
66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Reputacja 0

Distro: Arch Linux, Fedora, Linux Mint, openSUSE

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 29, 2010, 12:33:36 »

Pulse audio to dziwne stworzenie Chichot Mi akurat pomogło jego pozbycie się Mrugnięcie Dodaj do nazwy tematu "SOLVED" Mrugnięcie

Following the Arch way with green color...
Samsung RC520 | Intel i5 (2 x 2.3GHz) | 4GB RAM | NVIDIA GeForce 520M/Intel HD 3000 | 500 GB
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: