Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: [Rozwiązany] Eragon PC DVD  (Przeczytany 635 razy)
linuxuser85
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 9 Isadora GNOME

« : Październik 10, 2010, 09:14:38 »

Witajcie

Ostatnio próbowałem zainstalować Eragona przez Wine (1.3.4). Po włączeniu instalatora dochodzę do momentu gdzie już ma się rozpocząć kopiowanie plików i następuje crash instalatora...wyświetla mi błąd jakby nie było miejsca na dysku..a ja mam 60GB wolnego miejsca na:
Kod:
/home/reval/
Montuję plik
Kod:
/home/reval/Downloads/Eragon.iso
do katalogu
Kod:
/home/reval/Virtuals/
Problem chyba został spowodowany tym, że pomimo, iż zamontowałem obraz iso przez komendę
Kod:
sudo mount -o loop image.iso /punkt/montowania
nie widzę tej zamontowanej płyty na liście urządzeń wymiennych (tak jak się automatycznie montują płyty CD/DVD i są np. na pulpicie), ale mogę jedynie ją odnaleźć przechodząc do tego katalogu gdzie ją zamontowałem, Wysypał mi się GmountIso, więc zamontowałem z komendy. Wydaje mi się, że jest tak, że gdy zamontowałem płytę w podkatalogu katalogu domowego, Wine stwierdził że cały katalog domowy jest tylko do odczytu i mimo 60GB wolnych nie mogę nic zainstalować. Nie mogę aktualnie podać dokładnego logu instalatora, który wypluwa mi terminal gdyż jestem w pracy. Gdy tylko będę u siebie podam logi. Tylko proszę o podanie możliwych przyczyn problemu i sugerowanych kroków w celu usunięcia tego błędu. Czy w/w moje domysły mogą mieć słuszność? Proszę o pomoc.

Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna (Tu okna=Windows), staje się bezużyteczny
ilin
Siewca Mięty
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Debian Wheezy

« Odpowiedz #1 : Październik 10, 2010, 09:18:56 »

Jeśli chodzi o montowanie obrazów iso świetnym programem jest furiusisomount Jest w repozytorium.

Inna sprawa że wine musi "wiedzieć" o takich napędach.
Trzeba je za pomocą winecfg skonfigurować do tego.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2010, 09:23:18 wysłana przez ilin » Zapisane

Polski portal Debiana

I tak przed terminalem nie uciekniesz Uśmiech
linuxuser85
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 9 Isadora GNOME

« Odpowiedz #2 : Październik 10, 2010, 10:08:23 »

Wine "widzi" w Configu tą płytę, jak wykonam odświeżenie informacji, ale wydaje mi się, że jest to kwestia trybu tylko do odczytu. Spróbuję tego programu furiusisomount. Szczerze to oprócz GmountIso używałem jeszcze CDemuClient ale też mi się wysypuje. Nie wpadłem na to żeby znaleźć innego apps'a do montowania ISO. Dzięki za podpowiedź..spróbuję zrobić jak powiedziałeś i dam znać jak poszło Uśmiech

Niestety....ani na furiusismount ani na AcetoneIso...nie mogę odpalić tego instalatora...w terminalu wypluwa mi taki error po rozpoczęciu kopiowania plików:

Kod:
fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0xb8e8e0, overlapped 0xb8e8e4): stub
err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
err:richedit:ReadStyleSheet skipping optional destination
fixme:shell:IShellLinkA_fnGetPath (0x15c480): WIN32_FIND_DATA is not yet filled.
fixme:shell:IShellLinkA_fnGetPath (0x15c480): WIN32_FIND_DATA is not yet filled.

Graficznie dostaję taki error:

http://img717.imageshack.us/i/errorwf.jpg/

Co to jest WIN32_FIND_DATA ??

Poprawka....zainstalowałem grę przez PlayOnLinux 3.8.3 ...poszło...jeszcze kwestia odpalenia i prawidłowego działania gry:).
Dodany: [time]Październik 11, 2010, 07:18:43 [/time]
Niestety...zgodnie z tym co napisano na WineHQ:
What works

Install

Starting the game

Sound

What does not
Freezes or crashes to the desktop when starting a new game

What was not tested
Playing

Additional Comments

It gives different errors depending on the graphics settings.
Crack needed.

nie da się uruchomić trybu NewGame. Podczas ładowania gra się zawiesza. Zamykam temat, ponieważ niemożliwe jest uruchomienie gry. Ale za to Medieval2 Totalwar działa i NFS Most Wanted i Carbon :-)
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2010, 07:19:30 wysłana przez reval » Zapisane

Komputer jest jak klimatyzacja - gdy otworzysz okna (Tu okna=Windows), staje się bezużyteczny
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Październik 10, 2010, 10:08:23 »

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: