Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Linux mint 9 xfce 64 działa niestabilnie  (Przeczytany 451 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
houston47
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: mint 9 x64 xfce

« : Październik 26, 2010, 09:42:53 »

Dotyczy to różnych problemów. Np. co średnio drugi start (lub restart) po wyjściu z gruba komputer się po prostu wyłącza. Poza tym w trybie graficznym zużywa co najmniej 317MB (po wyłączeniu wszystkich graficznych pierdół). Dzisiaj przestało odpowiadać xfce control center, Programy takie jak disk utility lub system monitor włączają się ponad minutę po raz pierwszy. Poprzednio miałem minta 8 x86 xfce, fluxbox, kde, gnome, lxde i w żadnym środowisku nie zużywał tyle pamięci. Zmieniłem zgodnie z założeniem, że x64 będzie szybszy. Czy ktoś miał jeszcze takie problemy? Moj komputer to: AMD x2 64 5050e 2.6, 3GB ram, HDD 500GB, MOBO m61pme-s2p, zasilacz Take me 350(Wiem ,że firma marna, ale naprawdę na innych distro x86 chodzi stabilnie). Instalowałem tylko kadu i gnome commander, a tak jak napisałem, działa od początku instalacji.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2010, 09:55:37 wysłana przez houston47 » Zapisane
Tracerneo
Gentoo User
Siewca Mięty
Pole mięty

Reputacja 0

Distro: Gentoo x86_64

:I

« Odpowiedz #1 : Październik 26, 2010, 03:53:55 »

Wątpię żeby problemem było to, że używasz 64 bitowego systemu. Nie wiem tylko po co ci taka wersja, ponieważ opłaca to się dopiero przy więcej niż 4GB RAM.
Może spróbuj innego środowiska? Np. Gnome jako, że jest domyślnym środowiskiem, powinien działać stabilniej. Twój komp do najsłabszych nie należy, więc nie powinno ci to przeszkadzać. Mrugnięcie Poza tym jeśli powyłączać efekty i inne zbędne bajery, powinien zużywać mniej niż 317MB ramu. Mrugnięcie
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1

Distro: Debian testing x86_64

"Jak Polska cała, nic nigdzie nie działa!"

« Odpowiedz #2 : Październik 26, 2010, 05:32:24 »

317 mb ram to zajmuje mi KDE 4.5 w openSUSE jak nic nie robię w systemie Chichot Z drugiej strony, mając 3 GB nie powinieneś się tym w ogóle przejmować.

Zainstaluj Minta x86_64 z Gnome i sprawdź czy jest tak samo, wtedy będziesz miał jasność, czy coś jest nie tak.

Toshiba Satellite C660-1QC || Linux Register User: #536661

Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Październik 26, 2010, 05:32:24 »

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: