Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Uprawnienia  (Przeczytany 292 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
davidov0
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« : Grudzień 01, 2010, 10:51:18 »

Cześć Panowie jestem nowy ale linux mnie wciągnął na maxa. Mam problem nie mogę odpalić programów pod Wine. Przykładowo The file '/media/3A9CC70B1452FEE3/PROGRAMY ZAINSTALOWANE/Automapa 6.6/AutoMapa EU/tpcAm.exe' is not marked as executable. Nie mogę zrobić aby aby plik był wykonywalny jak zaznaczam żeby był wykonywalny to samo się odznacza. Nie czaje tematu proszę o pomoc
JesterRaiin
Błysk Inspiracji
Miętowy Kumpel
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Każde z Distrowatcha + kilkadziesiąt znalezionych tam i siam. Żadnego porządnie.

Aktualnie testowane : Chakra,Pardus,XBMC ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzień 01, 2010, 11:26:36 »

Hejo !

Na szybko przychodzi mi na myśl coś takiego :
- spróbuj poszukać w menu (prawy przycisk na *.exe) uruchom jako / open with i w komendzie wpisz
wine

- spróbuj przenieść te pliczki na partycję MINTa (pulpit na przykład) i tam spróbuj zaznaczyć *.exe jako wykonywalny...

Z samego serca Piekieł godzę w ciebie !
W imię nienawiści, plwam na ciebie ostatnim mym tchnieniem, przeklęty wielorybie !
davidov0
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #2 : Grudzień 01, 2010, 11:35:30 »

Dzięki kolego pomogło połowicznie udało mi się zrobić exe jako plik wykonywalny ale wyskoczył błąd o rozdzielczości spróbuję pokombinować. Niestety myśli i dalej nic
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 11:40:02 wysłana przez davidov0 » Zapisane
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Grudzień 01, 2010, 11:35:30 »

tomek1985
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #3 : Grudzień 02, 2010, 12:17:02 »

Ja ostatnio dogrywałem mapy do starego tomtoma i też miałem problemy z instalacją programów potrzebnych pod nawigacje. VirtualBox załatwił sprawę.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: