Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Hasło do modemu GSM się nie pojawia  (Przeczytany 475 razy)
bialyikar
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 12 64bit

Zobacz profil WWW
« : Grudzień 07, 2010, 09:42:24 »

Zainstalowałem Minta na laptopie, podłączyłem modem GSM pod usb, przeszedłem przez managera połączeń aż pojawiła się informacja o podanie hasła. Niestety okazało się, że hasło jest nie prawidłowe, a sam monit mi znikł. Ponowne próby podłączania modemu nie powodują już pojawienia się monitu o hasło, stąd moje pytanie, jak go wywołać? Z tego co pamiętam (nie posiadam już niestety tego laptopa), to wybór opcji z Managera Połączeń (w zasobniku systemowym), też nie powodował pojawienia się tego monitu. Jak go wywołać, ewentualnie gdzie można zmienić zapamiętane hasło?
endriu
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: LMDE

« Odpowiedz #1 : Grudzień 07, 2010, 11:03:18 »

Najprościej to po prostu usunąć w Network Manager to połączenie i dodać nowe (połączenie GSM). Z tego co się orientuję to hasło, które masz wpisać to Twoje hasło administracyjne do systemu, choć nie pamiętam czy musiałem je podawać gdy u mnie coś takiego robiłem (aktualnie mam modem podłączony do routera i łączę się bezprzewodowo).

Jest też opcja, że masz wpisać numer PIN ale to chyba byłby jakiś komunikat.

Spróbuj powyższym sposobem, a jak nie ruszy to coś trzeba będzie dalej kombinować.

Powodzenia.
bialyikar
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 12 64bit

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2010, 04:17:51 »

Wydaje mi się, że chodziło o podanie PINu do karty. Hasło roota raczej znam Mrugnięcie W każdym bądź razie, wpisałem za pierwszym razem niepoprawny PIN, zatwierdziłem i nie mogłem go już wpisać ponownie, bo nie miałem gdzie. Wydawało mi się, że przy ponownym podłączeniu modemu do USB pojawi się jakiś monit o podanie PINu, a tu nic :/
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2010, 04:17:51 »

endriu
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: LMDE

« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2010, 07:05:46 »

Czyli działa, czy jeszcze się męczysz?
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: