Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Mint - System drastycznie spowalnia po uruchomieniu przegladarki www  (Przeczytany 719 razy)
Enlik
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Reputacja 0

Distro: Sabayon

« Odpowiedz #15 : Styczeń 10, 2011, 09:45:42 »

Takie coś może być jak jakaś aplikacja (-cje) bierze bardzo dużo pamięci i system mocno SWAP-uje. Może któraś z podanych świruje...
Patrzyłeś na zużycie pamięci?
Dobrze, jakby się dało wyłuskać jakieś logi w czasie gdy tak będzie system działać.

- Wybrałeś czerwony czy zielony?
- Tak.
sTO
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: mint 10

« Odpowiedz #16 : Styczeń 11, 2011, 08:21:01 »

Zużycie pamięci się nie zmienia, ram ~1Gb, swap nie używany.

Nie za bardzo wiem jakie logi wstukać, a i przypadkowość pojawiania się zjawiska jest rzadka. (w sumie mógłbym otworzyć kupę kart z youtube i zobaczyć czy nie padnie)
Enlik
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Reputacja 0

Distro: Sabayon

« Odpowiedz #17 : Styczeń 11, 2011, 09:02:28 »

Np. polecenie dmesg i plik /var/log/Xorg.0.log, /var/log/kern.log (chyba cos takiego było).
Kiedyś miałem jakiś problem związany jakoś z dźwiękiem i ustawieniami w xorg.conf (kartę mam firmy nVidia), ale to było kiedyś...
Nie pamiętam dokładnie, system... a, kernel panic albo zwiecha była. Pomogła zmiana w xorg.conf, jeśli dobrze pamiętam z "1" na "0" (albo odwrotnie?) przy Option "NvAGP" "0".

Zachowanie to była chyba rzadkie, ale parę osób miało analogiczny problem, znalazłem. I było ono jakiś czas temu, teraz to u mnie nie występuje, więc można powiedzieć naprawione, ale nuż widelec podałem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2011, 09:04:33 wysłana przez Enlik » Zapisane

- Wybrałeś czerwony czy zielony?
- Tak.
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #17 : Styczeń 11, 2011, 09:02:28 »

Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: