Uruchamiam live cd. Instaluję Mint 10. Instalator robi co trzeba-pobiera itp. Dochodzi do momentu jak poniżej na zrzucie, czyli konfigurowanie sprzętu. Stoi nawet 2-4 godziny i ani drgnie. Instalacja zatrzymuje się w tym momencie. Co zrobić by zainstalować bo dostaję już białej gorączki. Dodam, że identyczna sytuacja jest na Ubuntu 10.10.
http://v3m.pl/gfx/Screenshot.jpgUbuntu 10.10 zainstalować mogę wyłącznie z CD alternate. Instalowałem Debiana 6 bez problemów.
Próbowałem instalować wielokrotnie. Instalację robiłem na różnych dyskach z różnymi kartami graficznymi Gforce ( na HDD wyłącznie ten system). Partycje ustawiałem różnie. System plików też zmieniałem. Mimo tego bez zmian nie można zainstalować Mint 10. Wszystkie starsze wersje Ubu i Mint instalują się bez problemu. Instalowałem raz z CD innym razem z USB i również problem. Obraz jest dobry - pobierałem z różnych serwerów.
Mój sprzęt:
Płyta Asus K8N-E Deluxe, Karta graf. (5700) Asus Nvidia V9570 256mb RAM, Proc. AMD64 Athlon 2800+. RAM 1,2GB, Monitor Philips 19" Brillance 109P4. Hdd na przemian próbowałem na ATA i SATA.
Nie wiem co za licho przeszkadza w instalacji. Może jest jakiś Mint alternate?
Proszę o pomoc.