Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Instalacja Remixa 9 i 10 i ciągłe błędy.  (Przeczytany 267 razy)
jumson
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« : Styczeń 06, 2011, 05:44:16 »

Witam na początku. Od tygodni siadam już do zainstalowania Minta i ciągle jakieś błędy. Dziś pobrałem Remixa 10 myślałem, że pójdzie ,jednak znów porażka. Zabrałem więc komputer rodziców mojej lady do siebie i walczę.
 Szukałem na forum czy ktoś miał podobny problem, niestety rozwiązania swojego nie znalazłem. Opiszę go jak najdokładniej, okraszę zdjęcia i filmem. Myślę, że pomożecie ?  Mrugnięcie (już mam dość słuchania, że ciągle nie działa)

Po pierwsze, konfiguracja sprzętowa
Mobo: Asus p5vd2-mx se, chipset też VIA P4M890 / VIA VT8237A
GPU: zintegrowane VIA UniChrome Pro Shared video memory (UMA)
HDD: Seagate 7200.7
Reszta raczej nie ważna, jak będzie trzeba to dopiszę.
Płyta od razu mówię, że jest sprawna. Sprawdzałem u siebie, u dziewczyny i działa tylko na tym pierunie nie działa.

Remix 9
Live CD nie chciało iść, instalacja pokazywała błąd. Stworzyłem pendrive z Mintem, gdyż myślałem, że coś nie tak z napędem lub płytą. Nowa płyta i napęd mój nie pomógł. Ściągałem dwa razy obraz, żeby wykluczyć jego błąd. Na stacjonarnym i laptopie wszystko chodziło. Bo zrobieniu combo pen+cd+mój napęd doszedłem daleko lecz w ogólnym rozrachunku i tak nie dało się zainstalować. Na obrazkach będzie widać jakie błędy mnie spotykały i gdzie najdalej udało mi się dojść.
Tutaj najdalej udało mi się dojść

A tu błędy, różne, różniste, okrągłe, kuliste :

Co do ostatniego zdjęcia. Jak już udało się LiveCd włączyć jakimś cudem to nie działał pasek dolny (startu w Windzie). Próbowałem instalować wewnątrz windowsa, naprawdę wiele rzeczy i różnie gimnastyki robiłem i dalej punkt wyjścia.

Remix 10
Tu wkleję tylko link do filmu. Nic innego się nie dzieję, u mnie na komputerze bootuje aż do pulpitu z LiveCd. I wszystko działa.
http://www.youtube.com/watch?v=9yJJ0ZiNwVQ

Mam czas do soboty, gdzieś do południa. Kochana moja wraca od siostry i nakazała mi to zrobić do tego czasu. Byle działało, a nie zmuszajcie mnie, żebym tam Windowsa tylko zostawił. Bo z nim sobie co by się nie działo poradzę.
I taki mały akcent humorystyczny na zakończenie. Co mnie spotkało ostatnio :

Pomożecie ?

mati75
Master psuja
Administrator
Miętowa plantacja

Reputacja 2

Distro: Debian Sid x64 || Arch Linux x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2011, 06:07:11 »

Tak powiem, dni dysku są już policzone.

HP 2510p || HP 8510w ||
jumson
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2011, 06:52:11 »

Puszczę skan i się okażę. Nie pomyślałem o tym. Na szczęście mam dysk z laptopa, gdzie poszła sekcja zasilania. Nie opłaca się go naprawiać ale bebechy się chociaż wykorzysta.
Dodany: Styczeń 08, 2011, 03:53:47
I okazało się, że dysk sprawny. Piszę właśnie z niego podłączonego pod mój komputer plus LiveCd Remixa 9 . Jakieś inne pomysły ? Ma innym dysku też tak się działo w tym drugim komputerze. 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2011, 03:53:47 wysłana przez jumson » Zapisane
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2011, 06:52:11 »

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: