piterro46
Miętowe nasionko
Reputacja 0
|
 |
« : Styczeń 06, 2011, 10:38:26 » |
|
Witam mam problem z instalacją Linux Mint 9. Instalacje robiłem z windows xp kliknełem na Instalacja wewnątrz Windows wszystko wybrałem i nastąpiło wypakowanie plików to więc czekam aż zakończy się. Zakończyło się i nagle wyświetla się komunikat: Wystąpił błąd: Invalid argument Więc wchodzę a tam patrzę pełno logów czy coś skopiowałem więc trochę ostatnie linijki
01-06 21:22 ERROR TaskList: [Errno 22] Invalid argument Traceback (most recent call last): File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__ File "\lib\wubi\backends\common\utils.py", line 209, in copy_file IOError: [Errno 22] Invalid argument 01-06 21:22 DEBUG TaskList: # Cancelling tasklist 01-06 21:22 DEBUG TaskList: New task check_iso 01-06 21:22 ERROR root: [Errno 22] Invalid argument Traceback (most recent call last): File "\lib\wubi\application.py", line 56, in run File "\lib\wubi\application.py", line 128, in select_task File "\lib\wubi\application.py", line 194, in run_cd_menu File "\lib\wubi\application.py", line 118, in select_task File "\lib\wubi\application.py", line 156, in run_installer File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__ File "\lib\wubi\backends\common\utils.py", line 209, in copy_file IOError: [Errno 22] Invalid argument 01-06 21:22 DEBUG CommonBackend: Searching for local ISO 01-06 21:22 DEBUG CommonBackend: Could not find any ISO or CD, downloading one now 01-06 21:22 DEBUG TaskList: New task get_metalink 01-06 21:22 ERROR TaskList: Cannot download the metalink and therefore the ISO Traceback (most recent call last): File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__ File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 493, in get_iso File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 331, in download_iso Exception: Cannot download the metalink and therefore the ISO 01-06 21:22 DEBUG TaskList: # Cancelling tasklist 01-06 21:22 DEBUG TaskList: # Finished tasklist
Więc spróbowałem zainstalować zbotując płytę wszystko ładnie leci aż do momentu kiedy pojawia się zielony pulpit z komunikatem:
The installer encountered an unrecoverable error. A desktop session will now be run so that you may investigate the problem or try installing again.
Klikam Ok i po chwili pojawia się cały pulpit bez inonki na instalacje tylko są dwie computer i home mint.
Co mam zrobić żeby zainstalować linuxa bez żadnych błędów i w czym tkwi problem ??
|