Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: internet orange i huawei mobile connect 3g  (Przeczytany 1061 razy)
Abardi30
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« : Luty 12, 2011, 11:46:59 »

Witam Wszystkich gorąco! Odwiedzam pierwszy raz to forum, i rad jestem że zdecydowałem się, na zmianę systemu Uśmiech Niestety stawiam w nim dopiero 1wsze kroki, stąd ma kompletna nie wiedza. Ledwo zrozumiałem do czego służy polecenie su Z politowaniem nie wspominając o sudo. No nic, może będzie lepiej. Mój kłopot polega na tym, że za nic nie wiem jak zainstalować swój modem. Uruchamiając Minta z live cd, modem został automatycznie wykryty, i bez kłopotu nawiązałem połączenie. Jednak po instalacji systemu na dysk, modem nie został już wykryty, i żadne próby utworzenia połączenia w menadżerze połączeń, nie dały rezultatu. Mam więc do Was pytania: jakich poleceń użyć, aby sprawdzić konfigurację usb, oraz ewentualnie jakich sterowników? Będę wdzięczny za każde uwagi i wskazówki. Pozdrawiam!
stefan1948
Globator Moderalny
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 2

Distro: Mint Gloria , Helena , Isadora , Julia , Arch , Xtreme 4

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2011, 11:56:39 »

Kliknij na szukaj i wpisz nazwę swojego modemu , i szukaj podobnego opisu .

Linux to wolność.
Windows niby też ale w obozie koncentracyjnym zwanym
rezerwatem.
Abardi30
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2011, 10:55:02 »

Problem był w tym, że modem musiał być podłączony podczas uruchamiania systemu. A swoją drogą o E160 jest tylko jeden w tym dziale post. Pogratulować chęci pomocy...
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2011, 10:55:02 »

Tracerneo
Gentoo User
Siewca Mięty
Pole mięty

Reputacja 0

Distro: Gentoo x86_64

:I

« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2011, 03:51:09 »

O modemach huawei było już wiele tematów, ale nie wspomniałeś o konkretnym modelu. Mrugnięcie
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: