Mitsurugi
Miętowe nasionko
Reputacja 0
|
 |
« : Kwiecień 12, 2011, 05:59:59 » |
|
Jak na podanym poniżej obrazku nie mam możliwości zmiany ekranu logowania. Zwykle występują w tym menu jakieś zakładki, które pozwalają zmienić ekran logowania. Dlaczego u mnie tego nie ma ?? Mogę co najwyżej w ubuntu tweak zmienić tło i logo. Niestety reszta dalej będzie wyglądać prymitywnie - ostatnio ten ekran wygląda jak w windowsie w trybie klasycznym.... Z góry dziękuję za pomoc  .  Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
Master psuja
Administrator
Miętowa plantacja

Reputacja 2
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 12, 2011, 09:14:52 » |
|
Tego nie bardzo da się zmienić, bo jakiś pajac dał do ubuntu najnowszy gdm.
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || 
|
|
|
Mitsurugi
Miętowe nasionko
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 12, 2011, 09:23:46 » |
|
A nie da się tego odinstalować i zainstalować starszą wersję ?? Próbowałem zainstalować gdm2, ale jakiś error wyskoczył, że niby czegoś znaleźć nie może. Rozwala mnie ten prymitywny wygląd :/ wcześniej okienka były szare tak jak w poprzednim, ustawionym przeze mnie motywie. Teraz są białe o nieciekawych ikonach. Chciałbym by to jakoś pasowało do thema, ten ekran logowania...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forum Linux Mint
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 12, 2011, 09:23:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1
"Jak Polska cała, nic nigdzie nie działa!"
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 13, 2011, 09:12:12 » |
|
Jak chcesz coś ładnego i prostego, zainstaluj sobie slim, używam do Xfce i jestem zadowolony.
|
|
|
|
|
|
Toshiba Satellite C660-1QC || Linux Register User: #536661 
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Miętowe nasionko
Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 13, 2011, 06:38:37 » |
|
Dzięki wielkie, problem rozwiązany. Udało się dzięki linkowi, który podał mati75. Musiałem tylko skorzystać z tego jeszcze: http://www.ubuntu-pomoc.org/gtk-warning-cannot-open-display-00/ . EDIT: Teraz wyskoczyła mi jakaś ikona po zmianie ekranu logowania w obszarze powiadomień - preferencje dostępu uniwersalnego. Można ją jakoś usunąć ??
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2011, 07:15:00 wysłana przez Mitsurugi »
|
|
|
|
|
eskimoss
Miętowy krzew

Reputacja 0
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 14, 2011, 07:40:11 » |
|
Doczytaj do końca komentarze z tej strony podanej przez mati'ego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uknek
Miętowy liść
Reputacja 0
Distro: Linux Mint 10 Julia, Android 2.2
Linux Mint Rulez :)
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 24, 2011, 06:28:33 » |
|
Witam. Mam taki sam problem, jaki ma zalozyciel tematu. Kliknalem na link ktory wyslal mati75 i robilem zgodnie z instrukcja. Jednak zamiast gdm2 pojawilo sie to:
export DISPLAY=:0.0 uknek@uknek-MacBook ~ $ gksudo -u gdm dbus-launch gnome-appearance-properties
(gnome-appearance-properties:10293): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0.0 No protocol specified Nie można otworzyć ekranu: uknek@uknek-MacBook ~ $
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 24, 2011, 06:49:16 » |
|
Widzę, że masz zastanawiającą tendencję do nie czytania wszystkiego - ten problem już występował. Dzięki wielkie, problem rozwiązany. Udało się dzięki linkowi, który podał mati75. Musiałem tylko skorzystać z tego jeszcze: http://www.ubuntu-pomoc.org/gtk-warning-cannot-open-display-00/ . EDIT: Teraz wyskoczyła mi jakaś ikona po zmianie ekranu logowania w obszarze powiadomień - preferencje dostępu uniwersalnego. Można ją jakoś usunąć ?? Próbowałeś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uknek
Miętowy liść
Reputacja 0
Distro: Linux Mint 10 Julia, Android 2.2
Linux Mint Rulez :)
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 24, 2011, 08:17:13 » |
|
Widzę, że masz zastanawiającą tendencję do nie czytania wszystkiego - ten problem już występował. Dzięki wielkie, problem rozwiązany. Udało się dzięki linkowi, który podał mati75. Musiałem tylko skorzystać z tego jeszcze: http://www.ubuntu-pomoc.org/gtk-warning-cannot-open-display-00/ . EDIT: Teraz wyskoczyła mi jakaś ikona po zmianie ekranu logowania w obszarze powiadomień - preferencje dostępu uniwersalnego. Można ją jakoś usunąć ?? Próbowałeś? Zada ikonka nie wyskoczyla, przeczytalem ten post.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 25, 2011, 12:39:58 » |
|
Zatem nie trzeba było grzebać, jak się nie ma wystarczającej wiedzy - stąd biorą się problemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|