Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Zminia ikon z obszaru powiadomienia + efekty compiz  (Przeczytany 449 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kuba0101
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 10 Julia Gnome

« : Maj 05, 2011, 03:47:49 »

Witam.

1. Wszystkie ikony na panelu zmienilem na monochromatyczne poza tymi z obszaru powiadomienia, bo nie wiem jak je zmienic.  Chcialbym np. zmienic ikone dla Opery.

2. W KDE 4 gdy przytrzymujemy okno i przesuwamy je to staje sie ono przezroczyste. Mozna to samo zrobic w Gnome korzystajac z Compiza?

Z gory dzieki za odp.
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2011, 03:57:26 wysłana przez kuba0101 » Zapisane
Tracerneo
Gentoo User
Siewca Mięty
Pole mięty

Reputacja 0

Distro: Gentoo x86_64

:I

« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2011, 05:53:04 »

1. PPM na pulpicie >> coś tam od wyglądu >> zakładka Motyw (czy jakoś tak) >> Ikony i wybierasz schemat który ma ikonki monochromatyczne.
2. Powinno się dać... Na pewno jest przezroczystość gdy okno jest zasłaniane (wystarczy na nie najechać i pozostałe robią się przezroczyste). Musisz poszukać, bo aktualnie nie korzystam z Minta (ani też Gnome i Compiza Język).
PS Przyda się paczka compiz-cośtam-extras. Mrugnięcie
kuba0101
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 10 Julia Gnome

« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2011, 08:45:22 »

1. z tym, ze ja tak nie chce miec. chcialbym, aby w systemie byly ikonki elementary, a na pasku monochromatyczne, wiec zaczalem podmieniac niektore ikonki w .icons/elementary (a ikone startu z /usr/lib/linuxmint/) na monochromatyczne z odzielnej paczki ikon, ale ikonek z notification area nie moge znalezc.
2. doszedlem do opcji w ktorej moge wybrac czy okno nie uzywane jak uzywane ma byc przezroczyste i w ilu  % - opcja ta to "tropiciel aktywnosci" (wlasnie z paczki extras), ale nie taki efekt chcialem uzyskac.

p.s a z czego korzystasz?  ;p
p.s 2 w sygnie masz Minta. ;p
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2011, 08:45:22 »

Tracerneo
Gentoo User
Siewca Mięty
Pole mięty

Reputacja 0

Distro: Gentoo x86_64

:I

« Odpowiedz #3 : Maj 05, 2011, 10:54:25 »

Gentoo. Mrugnięcie Minta jeszcze mam na dysku, ale dawno go nie włączałem. Chyba mógłbym zaktualizować opis. Język

1. .icons/NAZWA/status/ - tu są ikonki notyfikacji.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: