Witam!
Mam zainstalowanego Minta 10. Miałem na wszystkich testowanych dystrybucjach linuksa problem z netem. Problem polegał na strasznie wolnym (lub wcale) wczytywaniu stron www. Tylko na Mandrivie 2010 wszystko zaraz po instalacji działało pieknie (ale po aktualizacji pakietów pojawił się ten sam problem co wszędzie). Na Mincie zauważyłem , ze instalacja sterów windowsowych jest bardzo prosto rozwiązana. Zdobyłem odpowiedni sterownik i zainstalowałem go. Internet śmiga teraz jak burza. Mam jednak problem. Po instalacji tego stera karta resetuje połączenie z wifi i łączy się z netem, wszystko jest ok. Ale po restarcie systemu, wygląda jakby system nie widział karty sieciowej, nie mogę się połączyć z netem. Kiedy wchodzę w centrum sterowania i w zakładkę instalacji sterów wind. pokazuje mi że sterownik jest zainstalowany. Jak zrobić zeby domyślnie system używał stera windowsowego, gdzie to ustawić i jak? Z góry dzięki. Pozdrawiam!
Dodany: Czerwiec 05, 2011, 09:04:11 Temat do zamknięcia. Przy kolejnych restartach system od razu pyta mnie o hasło roota w celu odblokowania odpowiednich kluczy. Po wprowadzeniu hasła karta sieciowa się odpala i automatycznie komp łączy się z ustawioną siecią wifi

. Pozdrawiam