Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Problem z odtwarzaniem filmów i muzyki na Mint 11.  (Przeczytany 714 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
grzesiek141
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Mint 11

« : Czerwiec 24, 2011, 12:28:03 »

Witam, jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Jestem laikiem jeśli chodzi o Linuxa, dlatego wybrałem wersję Mint. Mój problem jest następujący. Przy odtwarzaniu filmów na YT i innych wymagających flasha, odtwarzaniu mp3 na AIMPie, Banshee oraz innych odtwarzaczach, przy oglądaniu ściągniętych filmów na programach typu KMplayer... Wszystko to chodzi o wiele szybciej (czyt. zwiększona prędkość odtwarzania o jakieś 5 razy) oraz dodatkowo jest wyłączony dźwięk. Taki problem miałem również jeśli chodzi o Fedore 14. Na Windowsie 7 ten problem nie występuje, więc wyklucza to raczej problem z komputerem. Proszę o pomoc...
Jazz
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Ubuntu 10.10

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 01, 2011, 09:25:24 »

Zainstaluj padevchooser w Synapticu albo w konsoli / terminalu wpisz po prostu:
Kod:
sudo apt-get install padevchooser
Uruchom go, w trayu pojawi się nowa ikonka, prawym przyciskiem wybierz Volume Control, na pierwszej zakładce Odtwarzanie będziesz miał listę aplikacji, które aktualnie coś odtwarzają, przy każdej z nich będzie do wyboru urządzenie przez które jest odtwarzany dźwięk. Podejrzewam, że w twoim przypadku wybrane jest inne urządzenie (np. karta graficzna z dekoderem dźwięku) a nie twoja karta dźwiękowa. Zmień urządzenie i powinno być ok.

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: