Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Claws Mail i spamassasin...  (Przeczytany 413 razy)
leo
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Zobacz profil WWW
« : Czerwiec 30, 2011, 05:50:28 »

Witam
Przypadł mi do gustu właśnie program pocztowy jak w temacie, mam wiele kont pocztowych i zaczyna mnie denerwować pobierana cały czas poczta, śmieci, wysyłana z serwerów pocztowych i chciałem uruchomić
Kod:
spamassasin
lecz nie mam pojęcia co zrobić co gdzie wpisać w programie aby filtrować pocztę i nie ściągać śmieci, a włącza mi się że
Kod:
spamd
nie jest uruchomiony.

Jak to skonfigurować Co?   
euklides
Siewca Mięty
Miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: MacBuntu 10.10 :) & HackMacOS 12.04 LTS

to dziki kraj ! idę zapolować.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2011, 12:55:05 »

Usage
Before using a plugin you must instruct Claws Mail to load it on startup.

For this you must go lqConfigurationrq menu on main window toolbar, open lqPlugins...rq dialog, click on the lqLoad plugin...rq button and select the plugin file, named spamassassin.so, and press the lqOpenrq button.

Files
/usr/lib/claws-mail/plugins/spamassassin.so

The loadable module for claws-mail-spamassassin.

leo
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2011, 08:52:31 »

A po polsku ? To chyba Polskie forum jak mniemam...
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2011, 08:52:31 »

sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1

Distro: Debian testing x86_64

"Jak Polska cała, nic nigdzie nie działa!"

« Odpowiedz #3 : Lipiec 06, 2011, 09:30:11 »

Jak widzę, ban na Google złapany albo tłumacza nie chciało się użyć... Zamiast grzecznie podziękować za pomoc to masz jeszcze wąty? Nie tędy droga. Będę na tyle uprzejmy, że podam nie tylko link - http://translate.google.pl/#en|pl| - ale i w drodze wyjątku podam wynik:

Zastosowanie
Przed użyciem wtyczki należy zlecić Claws Mail, aby go załadować przy starcie.

Do tego należy udać lqConfigurationrq menu na głównym pasku narzędzi okna, lqPlugins otwarte okno ... rq, kliknij na przycisk wtyczki lqLoad ... rq i wybierz plik wtyczki o nazwie spamassassin.so, a następnie naciśnij przycisk lqOpenrq.

pliki
/ usr / lib / pazury-mail / plugins / spamassassin.so

Styl "Kali mieć, Kali chcieć" ale zrozumieć o co c'mon chyba da radę....

Toshiba Satellite C660-1QC || Linux Register User: #536661

leo
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Lipiec 08, 2011, 07:59:49 »

Niestety ale bana na okulary nie dostałem a z tym to prawda nie chciało mi się użyć tłumacza,
tak jak angolom (których tak język promujesz) jak i francuzom aby uczyć się ESPERANTO
(najłatwiejszy język do nauki na świecie, gdyby wprowadzić go do szkół, to w przeciągu dwóch lat jesteśmy w stanie porozumiewać się wszędzie i ze wszystkimi na świecie)
tu niezaprzeczalne FAKTY,
a może nie pomyślałem o tym aby użyć tego dobrodziejstwa na którym to wielmożni zarabiają krocie,
nie mam do nikogo... jeżeli chodzi o "wąty", takie jest moje zdanie na temat angola i tyle, a powracając do głównego wątku to naprawdę z tego bełkotu od wielmożnego tłumacza nic nie rozumie.
sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1

Distro: Debian testing x86_64

"Jak Polska cała, nic nigdzie nie działa!"

« Odpowiedz #5 : Lipiec 09, 2011, 02:36:37 »

Nie wiem co bierzesz, nie wnikam w to - ale rzuć to. Oskarżenie o promowanie języka angielskiego to po prostu bezsensowny bełkot i tyle w temacie. Dostałeś rozwiązanie - a czy z niego skorzystasz czy nie, to twoja sprawa.

Dziś podstawowym językiem w świecie IT jest angielski - czy to się podoba komuś czy nie. Programy, gry, systemy w olbrzymiej większości są dostępne właśnie w tym języku jako domyślnym. Owszem, są tłumaczone na inne języki - ale nie wszystkie gry i programy są dostępne w naszym rodzimym języku.

Toshiba Satellite C660-1QC || Linux Register User: #536661

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: