Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: [Katya] Zmiana grafiki na dedykowana - brak obrazu,monitor w standby,DVD live OK  (Przeczytany 337 razy)
w.p.
Miętowy liść
*

Reputacja 0

« : Lipiec 17, 2011, 02:30:46 »

Witam!

Ostatnio dokupiłem kartę nv za 50 zł na alle i podłączyłem ją do monitora przez cyfrowy wyjście. Windows XP nie sprawił problemu, ale Mint...
Odpala się po czym monitor przechodzi w tryb standby i tyle go widzieli. Nie mogę podłączyć się przez wyjście analogowe bo karta jest low profile i odłączyłem to gniazdo żeby karta weszła do tego mojego rzęcha.
I teraz jest pytanie co zrobić. Przeinstalowałem nawet system (wszystko jest ok gdy system DVD Live)  - zostawiając sobie HOME rzecz jasna  - ale niestety nic nie pomogło. Po wybraniu Minta z Gruba na ekranie zamiast splasha sa jakies smieci, a potem tryb standby. Co jest o tyle dziwne, że przecież z plytki wszystko jest OK...

Edit: GeForce 8400 GS

Pozdrawiam,
Wojtek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 11:01:53 wysłana przez w.p. » Zapisane
mati75
Master psuja
Administrator
Miętowa plantacja

Reputacja 2

Distro: Debian Sid x64 || Arch Linux x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2011, 04:36:58 »

Wersja minta?

HP 2510p || HP 8510w ||
w.p.
Miętowy liść
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2011, 05:09:23 »

No tak - wersja najnowsza 11-ka.

W.
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2011, 05:09:23 »

w.p.
Miętowy liść
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #3 : Sierpień 28, 2011, 10:50:56 »

Naprawiłem w wolnej chwili (o taką ciężko).
Po prostu wyciągnałem kartę i odpaliłem na zintegrowanej po analogowym kablu, zainstalowałem sterowniki NV current i ustawiłem odpowiednio configa (jakimś narzędziem nvidia-settings chyba - przepraszam ale nie jestem pod właściwym środowiskiem Mrugnięcie)
Wtedy włożyłem kartę zewnętrzną, podpiąłem HDMI, odpaliłem Minta i wszystko śmiga Mrugnięcie
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: