Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Aktualizacja minta z 8 do 9, 10, 11  (Przeczytany 973 razy)
Mintnowicjusz
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Isadora

« : Wrzesień 02, 2011, 02:07:53 »

Witajcie!
Ponieważ nigdy tego nie robiłem zwracam się o pomoc, gdyż nie chcę niespodzianek. Czy da się taką aktualizację wykonać? Z 8 przejść na 11? Czy musze poprzenosić ważne materiały z pulpitu na inny dysk by tego nie stracić? Czy jest to kompletnie niepotrzebne? Czy grub się posypie, czy nie? Czy jest to bezpieczne? Jak wyłączyć inne repozytoria oprócz minta i ubuntu, by dokonać aktualizacji? Jak rozpoznać, że w repozytoriach dana rzecz nie jest z mint lub ubuntu, a z czegoś innego? Jakich problemów mogę się spodziewać?
Pozdrawiam!
stefan1948
Globator Moderalny
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 2

Distro: Mint Gloria , Helena , Isadora , Julia , Arch , Xtreme 4

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 02, 2011, 07:11:18 »

Można aktualizować , ale tu na forum były opisywane niespodzianki łącznie z utratą danych więc nie polecam , natomiast możesz dane skopiować na pendrive lub płytki załóżmy DVD ewentualnie postaw sobie nowy system obok istniejącego i potem możesz wchodzić do starego (Mint8) i kopiować co chcesz do nowego , jeżeli w starym masz osobną partycję /home to możesz zostawić ją sobie jako taki magazyn ważnych danych .
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2011, 07:27:48 wysłana przez stefan1948 » Zapisane

Linux to wolność.
Windows niby też ale w obozie koncentracyjnym zwanym
rezerwatem.
Mintnowicjusz
Miętowy liść
*

Reputacja 0

Distro: Isadora

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 02, 2011, 12:13:24 »

Rozumiem. A czy opłaca mi się przejście na minta 11? Helena się świetnie sprawuje, jedyne problemy jakie mam to źle mi drukuje, nie działa skaner i mam często problemy z mikrofonem w kamerze, ale na poprzednich distro było to samo, więc nie wiem jak tam w Mint 11 by było.
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 02, 2011, 12:13:24 »

sir_lucjan
Człowiek Demolka
Prawie jak Admin
Miętowa plantacja

Reputacja 1

Distro: Debian testing x86_64

"Jak Polska cała, nic nigdzie nie działa!"

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 02, 2011, 12:31:33 »

Z 8 do 11 na 100% się nie uda. Lepiej zrób tak jak radzi stefan1948. Co do samego Mint 11 - jest to w moim odczuciu najsłabszy Mint, jaki się ukazał. Zdecydowanie bardziej polecam LMDE.

Toshiba Satellite C660-1QC || Linux Register User: #536661

stefan1948
Globator Moderalny
Dorodny miętowy krzew

Reputacja 2

Distro: Mint Gloria , Helena , Isadora , Julia , Arch , Xtreme 4

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 02, 2011, 09:14:27 »

Co Ci szkodzi wypróbować minta 9 Isadora jest i remix.pl matiego , kto wie czy nie najlepiej dopieszczony , zainstaluj obok istniejącego i porównaj sobie za i przeciw .

http://repo.dug.net.pl/mint/ o to pytałeś ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2011, 09:21:23 wysłana przez stefan1948 » Zapisane

Linux to wolność.
Windows niby też ale w obozie koncentracyjnym zwanym
rezerwatem.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: