Witam.
Zacząłem się ostatnio bawić w stawianie serwera www, a że jestem początkującym użytkownikiem używałem tutoriali znalezionych w internecie. Zainstalowałem: apache2, php5, php5-mysql, i mysql-server (łącznie było ok 80mb) pobawiłem się chwilę i postanowiłem na razie odpuścić temat i odinstalować wszystko co zainstalowałem.
Wydawało mi się że odinstalowałem dokładnie te same pakiety w synapticu, prawdopodobnie zaznaczyłem ich więcej bo rozmiar mi nie pasował, zwolnić sie miało 279mb, nie wiem co mnie skłoniło do naciśnięcia OK.
Od tej pory program Kmymoney nie działa (jeszcze nie zauważyłem innych braków). Próbowałem instalować w/w pakiety lecz nic to nie dało.
Gdy instaluje Kmymoney dostaje nastepujący komunikat
kmymoney:
Wymaga: kdepim-runtime, ale nie jest on przeznaczony do instalacji
Gdy próbuje instalować kdepim-runtime
kdepim-runtime:
Wymaga: libakonadi-kmime4, ale nie jest on przeznaczony do instalacji
Wymaga: libmailtransport4, ale nie jest on przeznaczony do instalacji
Gdy próbuje instalować brakujące pakiety
libakonadi-kmime4:
Wymaga: libkmime4 (=4:4.5.5-0ubuntu2). ale ma być zainstalowana wersja 4:4.6.2-0ubuntu1~maverick1~ppa1
libmailtransport4:
Wymaga: libakonadi-kmime4, ale nie jest on przeznaczony do instalacji
Wymaga: libkmime4 (=4:4.5.5-0ubuntu2). ale ma być zainstalowana wersja 4:4.6.2-0ubuntu1~maverick1~ppa1
Na tym etapie wymiękłem, z moja wiedzą. Jest to mój pierwszy post bo zawsze google, bing czy inne dawały odpowiedzi, ale nie tym razem.
Mam tez prośbę, o info. jakiech pakietów mogę się pozbyć jezeli nie potrzebuje servera www.
Dzięki pozdrawiam