Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Program wyłączający internet podobny do Freedom  (Przeczytany 311 razy)
Tomrac
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: linux mint, ubuntu

« : Październik 10, 2011, 11:46:53 »

Witam,

moja sprawa wygląda tak studiuje na dwóch kierunkach plus próbuje podjąć w najbliższym czasie z pracę. Większość czasu zarówno pracując jak i ucząc się przesiaduje przed ekranem laptopa z tej racji że nie potrafię się uczyć bez muzyki. Problem stanowi internet który niestety zbyt często odciąga mnie od tego co w rzeczywistości powinienem robić i przez to przesiaduje więcej nad daną pracą niż powinienem. Nie pomaga wyłączenie wi-fi ponieważ zaraz znajdzie się powód żeby włączyć wi-fi znów, routera też nie mogę odłączyć bo nie tylko ja z niego korzystam (mieszkanie studenckie). Wiem że to kwestia silnej woli jednak mi jej brakuje ;p
Podczas lektury wywiadu z Profesorem Lessigiem w Rzeczpospolitej wspominany został program pod Mac Os o nazwie "Freedom"
http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_%28software%29
Szukałem odpowiednika pod Minta niestety bez skutku :<
Zna ktoś może taki program lub wie w jaki sposób poradzić sobie z moim problemem ? Uśmiech
Aktualnie siedzę na Polskim Remixie Mint 11 Lxde.

Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

When do you think people die? When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No! When they are ravaged by a incurable disease? No! When they drink a soup made from a poisonous mashroom? No!
It's when... they are forgotten.
Ulvhedin
Siewca Mięty
Miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: Arch+e17

« Odpowiedz #1 : Październik 11, 2011, 12:12:45 »

to zes chlopie zagwozdke dał.. Język
Niech no pomysle, jak tu ustawic blokade na kompie na ktorym jest sie adminem... hmm.. jak sie zabezpieczyc przed samym soba..
1. ustawic na routerze Harmonogram czasu dostepu do radia dla mac adresu.. oczywiscie nalezalo by sie zabezpieczyc przed zmiana adresu mac na kompie
2. na samym kompie to... np napisac moduł jadra wkompilowany na stale ktory o zadanych godzinach by blokowal karty sieciowe..
3. znalezc sobie kobiete ktora w sobie znany sposob odciagnie Cie od komputera
4. popracowac nad swoja "silna wola"
5. znalezc kolege ktory by mial roota na kompie i wpisac do crona wylaczanie kart sieciowych. Uprzedzic kolege aby w zaden sposob nie podawal Ci nigdy hasla.
6. znalezc sobie hobby, internet to złoooooo
7. nauczyc sie grac texas hold'ema, zakupic karty i zetony i urzadzac rozgrywki ze znajomymi..

Narazie tyle.. Uśmiech

MB:ASUS Barebone P2-M2A690G|ASUS 1215N|ASUS A8H
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: