hm bo u mnie paczka ma nazwę "NetworkManager-0.9.0.tar.bz2" czyli pobrałem nie to co trzeba ??
Tak - pobrałeś nie to co potrzeba. Piszesz, że używasz Mint 10, więc odpowiedni będzie ten pakiet
*.deb:
http://packages.ubuntu.com/maverick/network-managerW wersji "minimalnej" - czyli zakładam, że
pakiety, których wymaga network-manager są nadal w systemie wystarczy pobrać ten pakiet *.deb, przenieść go na pulpit Minta, otworzyć konsolę, przejść na Pulpit:
cd Pulpit
oraz zainstalować takim poleceniem:
sudo dpkg -i network-manager_0.8.1+git.20100810t184654.ab580f4-0ubuntu2_i386.deb
Ok, spróbuje, ale usunąłem przez synaptic`a.
Wiec nie wiem, czy wersja minimalna poradzi sobie.
Tu "
http://packages.ubuntu.com/search?searchon=names&keywords=network "
w połowie strony jest "Package network-manager-gnome".
Pobrałem wszystkie, tak na wszelki wypadek.
Gdyby nie zadziałało to co zaproponowałeś, to po kolei zainstaluje każdy pakiet.
Są z rozszerzeniem *.deb więc z tego co się zorientowałem, teoretycznie nie powinno być problemów.
Dodany: [time]Listopad 30, 2011, 10:27:37 [/time]Cos jest nie tak, zainstaloal sie ten pakiet z Twojego linka... ale dalej brak ikony polaczenia sieciowego..
Gdebi mam zainsalowane, przy jego pomocy tez zainstalowalem pakiet, ale bez rezultatow, nadal brak ikonki....
Kombinuje dalej...
Dodany: [time]Grudzień 01, 2011, 11:13:34 [/time]A więc tak.
Zalogowałem się jako root, zainstalowałem pakiet z linka od "marcin'82" restart, i nic...
Pobrałem z tej strony pakiety "maverick" i"gnome" w których nazwie znalazłem "network-manager".
Zainstalowałem wszystko co dało się zainstalować, czyli niewiele, bo część paczek i tak chciała pobierać pliki z sieci...
Postanowiłem "pozbierać graty z pulpitu" na swoim loginie, celem wgrania minta od nowa i ku mojemu zaskoczeniu pojawiła się ikona "wyszukiwania połączenia" i połączył się z netem...
Zalogowałem się na root`a żeby sprawdzić, tam też działa....
Więc nie wiem, co dokładnie - jaki pakiet, ale , idąc tropem "marcin'82" dałem radę.
Niech moc będzie z wami.