Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Problem z uruchomieniem LinuxMint 12  (Przeczytany 1007 razy)
marcin'82
Globator Moderalny
Pole mięty

Reputacja 2

Distro: PCLinuxOS 2012 Xfce | Debian Wheezy (testing) Xfce

echo "Nic nie działa!" && rm -rf /

« Odpowiedz #15 : Grudzień 02, 2011, 10:23:08 »

Za pierwszym razem system w calosci zainstalowalem, ale byl problem by go uruchomic.
No to w końcu instalacja Minta została ukończona czy nie?

Potem juz nawet nie moglem dokonczyc instalacji bo instalator wysypywal sie po probie importu danych, w moim przypadku z ubuntu.
No to instaluj bez tej opcji. Spróbuj uruchomić system z opcją jądra "single" - jak to zrobić znajdziesz na przykład tutaj:
http://forum.linuxmint.pl/index.php/topic,3405.msg28642.html#msg28642
W miarę możliwości zrób zdjęcie błędów i wstaw je tutaj. Jest też możliwość zrobienia screenshota z konsoli. Wtedy jednak musiałbyś zainstalować pakiet fbgrab. Będąc w trybie tekstowym na pierwszej konsoli => tty1, przełączasz się na drugą konsolę (Ctrl+Alt+F2), logujesz do systemu i wykonujesz polecenie:
Kod:
fbgrab -c 1 /home/<nazwa_użytkownika>/Pulpit/tty1.jpg
Potem wklejasz zrzut na forum ;]
====
Z drugiej strony nie wiem, czy nie lepiej będzie porządnie sformatować partycję z Mintem z poziomu livecd, nagrać jeszcze raz płytę np. korzystając z CD/DVD-RW i zainstalować system jeszcze raz ...

« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2011, 10:38:13 wysłana przez marcin'82 » Zapisane

Ko ko ko ko Debian spoko! | marcin'82 ;]
KubaM
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #16 : Grudzień 03, 2011, 12:25:57 »

Marcin - instalacja przeszła cała, teoretycznie z powodzeniem jednak systemu już nie uruchomiłem. System startował - stawał w pewnym miejscu i koniec. Na samym początku jest link do zdjecia z tym na czym zatrzymywało się uruchamianie systemu. W tym właśnie problem, że instalując nie zaznaczłem niczego do importu, a i tak system próbował importować... Z opcją single tez probowałem uruchomic - tez zatrzymywało się w tym samym miejscu. A płytkę swoją drogą nagrałem jeszcze raz, nawet jeszcze raz sciagnalem instalke, nagrałem na innym kompie i nic...nawet instalacji nie mogę do konczyć bo wywala błąd instalatora.... przygotowane partycje też jeszcze raz sformatowałem...
marcin'82
Globator Moderalny
Pole mięty

Reputacja 2

Distro: PCLinuxOS 2012 Xfce | Debian Wheezy (testing) Xfce

echo "Nic nie działa!" && rm -rf /

« Odpowiedz #17 : Grudzień 03, 2011, 12:29:08 »

Zapytam wobec tego przewrotnie ... próbowałeś Linux Mint Debian Edition np. ze środowiskiem graficznym Xfce?:
http://www.linuxmint.com/edition.php?id=90 .

Ko ko ko ko Debian spoko! | marcin'82 ;]
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #17 : Grudzień 03, 2011, 12:29:08 »

KubaM
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #18 : Grudzień 04, 2011, 05:25:39 »

Hmm...przykładowo miętowy remix?? Tak, miałem go wcześniej zainstalowanego... obeszło sie bez problemów, obok zainstalowałem minta 11 z gnomem - wszystko bylo ok - tak samo chciałem zainstalować minta 12...

Dodany: Grudzień 04, 2011, 05:43:08
A czemu pytasz??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2011, 05:43:08 wysłana przez KubaM » Zapisane
Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: