Witam.
Mam problem ze środowiskiem graficznym po instalacji sterowników, które działa bardzo wolno z efektami, co jest strasznie uciążliwe i męczące na dłuższą metę. Poniżej krótka charakterystyka sprzętu:
NETBOOK: MSI U230 | CPU: AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335 × 2 | 2GB RAM | Grafika: Radeon HD 3200 w systemie identyfikowany jako: VESA: RS780MŚrodowisko mocno zwalania po zainstalowaniu sterowników własnościowych grafiki ATI/AMD FGLRX. Niemożliwe jest zainstalowanie drugiej opcji z listy sterowników, mianowicie: ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates) - wyrzuca błąd.
Nie mam pojęcia jak mogę poradzić sobie z tym problem, który występuje od dłuższego czasu, bodaj od Minta 10, ale nie tylko w tej dystrybucji. W Ubuntu i Kubuntu również. W Mincie 10 mialem zainstalowany menadżer compiza który był widoczny na pasku, kiedy włączałem komputer środowisko okropnie muliło, ale pomagało kliknięcie PPM w ikonę menadżera Compiza i ponowne wczytanie jego ustawień poprzez opcję "Reload(...)"
Poniżej zamieszczam log z instalacji ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver (post-release updates) oraz screen z pulpitu:
Plik z logiem:
http://chomikuj.pl/Morfeus/PLIKI+(FORUM)

Czy istnieje rozwiązanie tego problemu?