Witam
Chciałem ostanio zmienić odtwarzać audio z amaroka na MOC-a, wiec ściągnąłem plik moc-2.4.4.tar.bz2 i zastosowałem sie do wskazówek jak na tej stronie
Suse.wiki, jednak po wykonaniu tych poleceń i wpisaniu mocp otrzymałem komunikat "FATAL_ERROR: No decoder plugins have been loaded!". Poszukałem troche w necie i znalazłem, że po wpisaniu ./configure na samym końcu pojawia się tabelka z Decoder plugins: które są wymagane, mi pojawiło sie:
MOC will be compiled with:
Decoder plugins:
OSS: yes
ALSA: no
JACK: no
DEBUG: yes
RCC: no
Network streams: no
Resampling: no
Więc dalej zacząłem szukać i znalazłęm taki post na tej stronie
openSuse.org następujecej treści:
""Please make certain you have alsa and alsa-devel installed. Perhaps also libid3tag-devel, id3lib-devel, libvorbis-devel, libogg-devel, flac-devel, speex-devel, taglib-devel, mad-devel, libsnd-devel, libcurl-devel, libidn-devel, jack-devel (and jack if you wnat JACK: yes), libffmpeg-devel. Also don't forget libsamplerate-devel (needed for Resampling = yes)."" w celu uzupełnieniu bibliotek. Zainstalowałem wszystkie biblioteki => no i pomogło wszędzie pojawiło sie YES, więc wpisałem make i po tej komendzie wyskoczyło :
make[3]: *** [libffmpeg_decoder_la-ffmpeg.lo] Błąd 1
make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lukasz/decoder_plugins/ffmpeg'
make[2]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lukasz/decoder_plugins'
make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/lukasz'
make: *** [all] Błąd 2
No i tutaj stanąłem , jeżeli wiecie jak sobie z tym poradzić to czekam na propozycje.