Witam chciałbym zainstalować najnowszą wersje javy, ponieważ gra z przeglądarki nie chce mi dzałać. Ściągam plik ze strony javy (samorozpakowywyujący sie) w formacie bin, postępuję według zawartej tam instrukcji ale mi się do nie udaje proszę o pomoc.
Oto jest pytanie. Ja dotąd cieszący się z działającej Javy na moim ulubionym MINT9 gnome . Skusiłem się na aktualizację do nieaktualnej już (wedle strony oficjalnej ) Javy z repozytorium. Wszystko wzięło naraz w łeb , ani do banku ani na czat . Mało tego w przeglądarce FF nie pojawia się już we wtyczkach. Java z Mint 12 kde równiez alarmuje o przedawnieniu podczas sprawdzania aktualności wtyczek. Instalacja sposobem opisanym przez kolegę pod którego wątek się przy okazji podpiąłem nie przyniosła mi również rezultatu . Nawet terminal i java --version nie daje odpowiedzi . A moje zdanie na temat tej zamkniętej jest raczej negatywne . Nigdy nie otworzyła mi strony bankowej ani nawet apletu czata . Pozdrawiam.
Dodany: [time]Luty 12, 2012, 01:59:25 [/time]Witam chciałbym zainstalować najnowszą wersje javy, ponieważ gra z przeglądarki nie chce mi dzałać. Ściągam plik ze strony javy (samorozpakowywyujący sie) w formacie bin, postępuję według zawartej tam instrukcji ale mi się do nie udaje proszę o pomoc.
Witam !!!
Znalazłem coś takiego , co zainstalowało mi aktualną jave z 30 na końcu . Po wielkich bojach udało się

(mam sytem mint 9 gnome)
http://blog.flexion.org/2012/01/16/install-sun-java-6-jre-jdk-from-deb-packages/