Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Ogólnie wygląd i ustawienia Mint 12 Lisa  (Przeczytany 860 razy)
Michalll
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Ubuntu - Mint

« : Grudzień 31, 2011, 12:22:19 »

Witam Użytkowników Minta!

Od wersji 8.10 jestem, a może teraz byłem użytkownikiem Ubuntu. Niestety to całe Unity strasznie mnie denerwowało, a ostatnia październikowa wersja sprawiła, że zacząłem szukać czego innego. Generalnie bardziej znoszę GnomeShell niż to ustrojstwo, które jest teraz w Ubuntu (wiem, że wielu może się nie zgodzić ze mną tutaj), ale do rzeczy... To pierwsza edycja Minta jaką zainstalowałem, także proszę o wyrozumiałość. Oto kilka moich pytań:
1. Czy wersja dvd różni się czymś oprócz kodeków i większej ilości programów od wersji cd??
2. Mogę przerzucić tą tarczę od aktualizacji w inne miejsce, albo zrobić z nią jeszcze coś innego?? Bo nie pasuje do tych pozostałych ikonek, niby mogę zmienić ikonki, ale to tak na piechotę bo każdą trzeba byłoby zmienić. A jeśli zmienić to macie jakąś fajną pasującą??
3. Da się coś zrobić żeby ten Pidgin gdzieś się chował po naciśnięciu krzyżyka?? Bo przez konta z GnomeShell nie za bardzo działa ustawianie statusu (zgaduje że działałoby dobrze z empathy)
4. Czy ten dolny pasek da się jakoś zmodyfikować?? Bo wyłączając go w rozszerzeniach powłoki powstaje dziwna hybryda dwóch pasków.

Ogólnie czuję się bardzo zagubiony bo te mintMenu to takie sympatyczne, a Shell też mi się podoba, ale to połączenie to takie dziwne jakieś. Jakoś ujednolicić przydałoby się:P Macie jakieś sugestie jak co pozmieniać?? Wiem, że pytania błahe.. Ale myślę, że z odpowiedzi na nie może skorzystać wielu użytkowników;) Ogólnie Mint spoko chodzi i nie zamula jak ubu:D

EDIT: W sumie z pidginem to wiem jak zrobić bo wystarczy w preferencjach dać ikonę obszaru powiadamiania. W sumie nie do końca jak chciałem, ale będzie;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2011, 12:50:53 wysłana przez goornidzk » Zapisane
euklides
Siewca Mięty
Miętowy krzew

Reputacja 0

Distro: MacBuntu 10.10 :) & HackMacOS 12.04 LTS

to dziki kraj ! idę zapolować.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2012, 09:22:41 »

co do wyglądu i modyfikacji interfejsu zobacz sobie tu http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=86813

Michalll
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Ubuntu - Mint

« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2012, 11:06:57 »

Ooo dzieki!:)Uśmiech Widzę dużo ciekawych rzeczy można tam znaleźć
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2012, 11:06:57 »

Funnykris
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Mint 12

« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2012, 01:51:59 »

Mam Minta parę dni i jetem zadowolony. Masz do wyboru 3 domyślne środowiska, przy czym GNOME z nakładką od twórców można ogołocić z rozszerzeń powłoki i korzystać z klasycznego gnome 3. W razie czego nic ne stoi na przeszkodzie ażeby zainstalować dodatkowe środowiska graficzn jak lxde czy xfce Uśmiech
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: