miałem super działającego 4.0, ale że repo przestało działać i męczyło mnie instalowanie ze źródeł itp postanowiłem dać coś nowego...wybór padł na Minta 7.0 Gloria i od tego czasu same problemy...
system po prostu w dziwnych momentach sie zawiesza...czy to flash, czy to dc, czy gdy idzie ściąganie z prędkością 2mgb/s, czy przy oglądaniu filmu, czy gdy nic rwącego procesor ponad 10 procent nie jest włączone...nie ma różnicy, czy na fluxboxie, czy na gnome, czy wyłącze metacity, czy wyłącze compiza itd itp...bląd sprzętu raczej odpada ten sam na 7.10 (Mint 4.0) chodził bezbłędnie, myślałem, że może bo dziś i wczoraj gorąco hehe , ale bez przesady (procesor nie przegrzewa sie na bank)...nie mam pomysłu... ten problem ma naprawdę dużo ludzi (na większości for są tematy o zwisach 9.4, coś czego z poprzednimi wersjami nie było)...wyraźnie jest coś spieprzone, jeszcze się pomęcze dzień dwa ale chyba będzie jakiś downgrade, bo szkoda na te restarty i szukanie logów, zmienianie pierdół po prostu czasu
może coś z dyskiem, mam teraz
Model=ST3160812A , FwRev=3.AAJ , SerialNo= 9LS1XMHG
Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec Fixed DTR>10Mbs RotSpdTol>.5% }
RawCHS=16383/16/63, TrkSize=0, SectSize=0, ECCbytes=4
BuffType=unknown, BuffSize=8192kB, MaxMultSect=16, MultSect=?16?
CurCHS=4047/16/255, CurSects=16511760, LBA=yes, LBAsects=312581808
IORDY=on/off, tPIO={min:240,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
PIO modes: pio0 pio1 pio2 pio3 pio4
DMA modes: mdma0 mdma1 mdma2
UDMA modes: udma0 udma1 udma2 udma3 udma4 *udma5
AdvancedPM=no WriteCache=enabled
Drive conforms to: Unspecified: ATA/ATAPI-1,2,3,4,5,6,7
i wygląda, że wszystko jest w porządku, dysk oczywiście sprawdzony itd, może jakaś usługa jest nie włączona (w starym raz tak miałem, że przy wysokich transferach na lokalnym DC lubił się zwiesić) tyle, że teraz nie pamiętam jaka to była usługa (nie widze by jakakolwiek w 9.04 odnosiła się do dysku twardego)
http://www.linuxquestions.org/questions/...ts-725286/