kuka
Miętowy liść
Jid: kuka@ubuntu.pl
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 16, 2009, 07:53:31 » |
|
dla KUKA: sudo chown root:root $HOME/.gnupg/gpg.conf
teraz uzyj polecenia wczesniejszego a po wszystkim: sudo chown $(whoami):$(whoami) $HOME/.gnupg/gpg.conf
nie pomoglo chyba: Czytanie list pakietów... Gotowe
Processing key: 5A9BF3BB4E5E17B5 gpg: zapytanie o klucz 4E5E17B5 z hkp serwera subkeys.pgp.net gpg: klucz 4E5E17B5: "Launchpad PPA for chromium-daily" bez zmian gpg: Ogółem przetworzonych kluczy: 1 gpg: bez zmian: 1 gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: brak zapisywalnego zbioru kluczy: eof gpg: błąd odczytu ,,-'': błąd ogólny gpg: import from `-' failed: błąd ogólny
Processing key: 58403026387EE263 gpg: zapytanie o klucz 387EE263 z hkp serwera subkeys.pgp.net gpg: klucz 387EE263: "Scott Ritchie <scott@open-vote.org>" bez zmian gpg: Ogółem przetworzonych kluczy: 1 gpg: bez zmian: 1 gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: brak zapisywalnego zbioru kluczy: eof gpg: błąd odczytu ,,-'': błąd ogólny gpg: import from `-' failed: błąd ogólny
Processing key: FEC820F4B8C0755A gpg: zapytanie o klucz B8C0755A z hkp serwera subkeys.pgp.net gpg: klucz B8C0755A: "Adam Blackburn <compwiz18@gmail.com>" bez zmian gpg: Ogółem przetworzonych kluczy: 1 gpg: bez zmian: 1 gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: brak zapisywalnego zbioru kluczy: eof gpg: błąd odczytu ,,-'': błąd ogólny gpg: import from `-' failed: błąd ogólny
Processing key: DCF9F87B6DFBCBAE gpg: zapytanie o klucz 6DFBCBAE z hkp serwera subkeys.pgp.net gpg: klucz 6DFBCBAE: "Sun Microsystems, Inc. (xVM VirtualBox archive signing key) <info@virtualbox.org>" bez zmian gpg: Ogółem przetworzonych kluczy: 1 gpg: bez zmian: 1 gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: brak zapisywalnego zbioru kluczy: eof gpg: błąd odczytu ,,-'': błąd ogólny gpg: import from `-' failed: błąd ogólny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ulvhedin
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 16, 2009, 08:12:55 » |
|
zebysmy sie dobrze zrozumieli, jeszcze raz: 1. sudo chown root:root $HOME/.gnupg/gpg.conf 2. sudo apt-get update 2> /tmp/keymissing; for key in $(grep "NO_PUBKEY" /tmp/keymissing |sed "s/.*NO_PUBKEY //"); do echo -e "\nProcessing key: $key"; sudo gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv $key && sudo gpg --export --armor $key | sudo apt-key add -; done
3. sudo chown $(whoami):$(whoami) $HOME/.gnupg/gpg.conf
Wykonales je pokolei?
|
|
|
|
|
|
MB:ASUS Barebone P2-M2A690G|ASUS 1215N|ASUS A8H
|
|
|
kuka
Miętowy liść
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 16, 2009, 08:26:29 » |
|
Dokladnie w ten sposob jak demonstrujesz. Probowalem drugi raz i wyskakuje : Czytanie list pakietów... Gotowe
Processing key: 5A9BF3BB4E5E17B5 gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: nieszczelne uprawnienia ustawień - wołanie zewnętrznych programów wyłączone gpg: błąd z komunikacją serwera kluczy: błąd ogólny gpg: odbiór z serwera kluczy nie powiódł się: błąd ogólny
Processing key: 58403026387EE263 gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: nieszczelne uprawnienia ustawień - wołanie zewnętrznych programów wyłączone gpg: błąd z komunikacją serwera kluczy: błąd ogólny gpg: odbiór z serwera kluczy nie powiódł się: błąd ogólny
Processing key: DCF9F87B6DFBCBAE gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: nieszczelne uprawnienia ustawień - wołanie zewnętrznych programów wyłączone gpg: błąd z komunikacją serwera kluczy: błąd ogólny gpg: odbiór z serwera kluczy nie powiódł się: błąd ogólny
Processing key: FEC820F4B8C0755A gpg: UWAGA: niebezpieczne prawa własności do katalogu zawierającego plik konfiguracyjny `/home/kuka/.gnupg/gpg.conf' gpg: nieszczelne uprawnienia ustawień - wołanie zewnętrznych programów wyłączone gpg: błąd z komunikacją serwera kluczy: błąd ogólny gpg: odbiór z serwera kluczy nie powiódł się: błąd ogólny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Forum Linux Mint
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 16, 2009, 08:26:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ulvhedin
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 16, 2009, 08:31:33 » |
|
mala modyfikacja: sudo apt-get update 2> /tmp/keymissing; for key in $(grep "NO_PUBKEY" /tmp/keymissing |sed "s/.*NO_PUBKEY //"); do echo -e "\nProcessing key: $key"; gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv $key && gpg --export --armor $key | sudo apt-key add -; done
|
|
|
|
|
|
MB:ASUS Barebone P2-M2A690G|ASUS 1215N|ASUS A8H
|
|
|
kuka
Miętowy liść
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 16, 2009, 08:40:29 » |
|
Ulvhedin teraz zaskoczylo  super dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrekq
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 20, 2009, 08:07:51 » |
|
mam takie repozytorium - a w terminalu wyskoczyło takie coś otrek@piotrek-laptop ~ $ sudo kate /etc/apt/sources.list [sudo] password for piotrek: Error: "/var/tmp/kdecache-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. Error: "/tmp/kde-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. Error: "/tmp/ksocket-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. kate(5906) KToolInvocation::klauncher: klauncher not running... launching kdeinit Error: "/tmp/kde-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. Error: "/tmp/ksocket-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. kdeinit4: Shutting down running client. kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/libexec/klauncher Error: "/tmp/ksocket-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. Error: "/tmp/kde-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kded4 Error: "/var/tmp/kdecache-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kbuildsycoca4 kbuildsycoca4 running... Error: "/var/tmp/kdecache-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kbuildsycoca4 kbuildsycoca4 running... Error: "/var/tmp/kdecache-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. Error: "/var/tmp/kdecache-piotrek" is owned by uid 1000 instead of uid 0. kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/libexec/kconf_update kdeinit4: preparing to launch
w związku z tym czy coś jest nie tak ? co to za errory wywala konsola ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 20, 2009, 09:27:46 » |
|
Błędy kde związane z plikami tymczasowymi
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
|
piotrekq
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 20, 2009, 10:59:52 » |
|
to co mam podmienić repozytoria dla intrepida ? zależy mi na repo dla kde 4.2 i wyżej , gdzie je mogę znależć . może dziwne te pytania ale system swieżutki jeszcze płytka z obrazem nie ostygła .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hexon
Miętowe nasionko
Distro: LINUX MINT KDE
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 07, 2009, 06:06:30 » |
|
A czy do mint 7 z KDE 2.4 jakieś dodatkowe repo czy te o których tutaj mowa wystarczają ? Bo raczej większość ludzi siedzi na Gnome i nie chce czegoś skopać w systemie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kosa1
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 07, 2009, 12:23:53 » |
|
Nie ma. Co najwyżej przejrzyj listę backportów i innych testowych.
|
|
|
|
|
|
Linux nie gryzie! : www.ubunciak.plOS: Ubuntu 10.10, Linux Mint 9 64 bit, Asus GeForceGTS250, PhenomII, 4 GB RAM, Barracuda 7200.12 500 GB, Livebox (ethernet) Problem rozwiązany? Wstaw to słowo do tytułu swojego pierwszego postu!
|
|
|
Marcin
Miętowe nasionko
Lalalalala
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 24, 2009, 12:50:43 » |
|
Nie chce się czepiać, ale czy nie lepiej zamieścić ten temat w dziale FaQ?? Taka moja drobna sugestia  Peace.
|
|
|
|
|
|
Do garów, ale już! Nim opadnie kórz!
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 24, 2009, 03:42:56 » |
|
Na faq on się nie nadaje. kosa1: Dopiszę się, żeby nie nabijać. Oczywiście, że się nie nadaje, to są podstawy podstaw i w dodatku zmienne.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 03:17:35 wysłana przez kosa1 »
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
cnek
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 01, 2009, 11:07:06 » |
|
Witam wkleiłem i zainstalowałem jak trzeba, tylko dalej nie mam zielonego pojęcia co zainstalowałem i w czym mi to pomoże??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuka
Miętowy liść
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 02, 2009, 10:44:43 » |
|
@cnek, repo z ubuntu sprawią że masz więcej programów, aplikacji do zainstalowania np. z Synaptica.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|