Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Wysoka temperatura procesora na laptopie FujitsuSiemens Amillo  (Przeczytany 2212 razy)
Solo
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 10 Julia

Solo@LinuxMint

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 22, 2009, 10:54:44 »

Dotychczas fora tylko czytałem, i nie mam zielonego pojęcia że wprowadzam zamęt i zamieszanie, postaram się następnym razem, a za wpadki przepraszam i proszę o wyrozumiałość.

kosa1: Spokojnie, nie będziemy krzyczeć (żartuję!)

//post2

Drodzy przyjaciele, to już ostatni post w tym temacie. Wszystkie próby spaliły na panewce, co ma takiego winda czego nie ma linux? Swoją przygodę z pingwinem zaczynałem od SuSE, bardzo mile wspominam te chwile kiedy przesiadłem się na wolne oprogramowanie, zaraziłem nim kilkanaście osób, wiele z nich przetrwało przy Linuxie do dziś.
Zainstalowałem kilkanaście dystrybucji pingwina na pecetach i kilka na laptopach, komputery zachowują się stabilnie, a ich użytkownicy są zadowoleni. Dlaczego o tym wspominam? można się domyśleć... bo postawiłem sobie za punkt honoru że i ten laptop ruszy poprawnie pod Mintem. Przecież nie może być tak aby był sprzęt " for Windows". Wdepnąłem już nie raz w jakąś zagadkę ale zawsze znajdowałem skuteczne rozwiązanie. Nie cierpię Microsoftu i robię wszystko aby rozpropagować wolne i otwarte oprogramowanie, łamię wszelkie bariery i zrywam druty kolczaste, pokazuję ludziom że istnieje świt bez wirusów i trojanów, że nie trzeba spędzać kilku godzin by wywalić jakiegoś intruza z systemu lub co gorsza robić formata. Ale po co ja o tym pisze, przecież Wy o tym dobrze wiecie, więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o radę, bo jak mam powiedzieć właścicielowi tego laptopa, że co? że windows jest lepszy??? Sorry ale przez gardło mi to nie przejdzie, może zabrzmiało to zbyt fanatycznie, ale kocham pingwina, i nie jest to zoofilia.  Uśmiech Uśmiech Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2009, 12:59:21 wysłana przez Solo » Zapisane

AMD Sempron 3000+, RAM 2 GB, GeForce 7300 GT 256MB, LinuxMint 10 Julia
Solo
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 10 Julia

Solo@LinuxMint

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 26, 2009, 11:37:33 »

Przetestowałem osiem dystrybucji Linuxa na tym laptopie, jedyna która poprawnie się zachowuje to MEPIS 6.0. Wiatraczek śmiga że aż miło, temperatura nawet niższa od tej na windowsie. Nauka nie poszła w las Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2009, 12:08:14 wysłana przez Solo » Zapisane

AMD Sempron 3000+, RAM 2 GB, GeForce 7300 GT 256MB, LinuxMint 10 Julia
kosa1
Administrator
Miętowa plantacja

Reputacja 0

Distro: Linux Mint 9-64 bit, Ubuntu 10.04 64 bit

Terminatorka

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 26, 2009, 11:57:59 »

Może da się poszukać - dlaczego?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2009, 12:15:00 wysłana przez kosa1 » Zapisane

Linux nie gryzie! : www.ubunciak.pl
Asus GeForceGTS250, PhenomII, 4 GB RAM, Barracuda 7200.12 500 GB, Livebox (ethernet)
Problem rozwiązany? Wstaw to słowo do tytułu swojego pierwszego postu!
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 26, 2009, 11:57:59 »

los-18
Miętowe nasionko
*

Reputacja 0

« Odpowiedz #18 : Lipiec 13, 2009, 05:19:11 »

W ubuntu pomogło odhaczenie wszystkich niepotrzebnych programów startowych. Uruchamiająją się przy starcie i  dalej nic nie robią tylko grzeją procesor
Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do: