Próbowałem naprawde wiele rzeczy, zgrywać ze strony mplayera codeki win32 2006, 2007, all,real 8, real 9. Kombinowałem z różnymi ścieżkami do tych kodeków. Kopiowałem kodeki z realplayera oraz z Real Alternative. Nawet kompilowałem sam mplayera i nic... Zresztą okazało się że i tak te pakiety z repozytoriów są skompilowane na obsługę wszystkich opcji jakie można w konfiguracji dać i nie opłacało się tego kompilować.
Witaj!
Film jest w dwóch częściach.
Rozpakowuje się.
W filmie wgrane są napisy, nie potrzeba dodawać do odtwarzacza plików txt, gdyż wtedy napisy nakładają się.
Niestety dźwięku brak lub słychać buczenie, ewentualnie coś jak głos misia wsadzonego do studni.
Jakość obrazu jest dobra.
Film można obejrzeć. Jest to klasyczna nawalanka z szablonową fabułą, jakich powstały dziesiątki tysięcy i niczym mnie nie zaskoczyła, ot mordobicie...
Nie za bardzo działa funkcja przewijania z reguły zawiesza odtwarzacz.
Sprawdziłem odtwarzanie filmu pod Windows doinstalowałem wymagane kodeki i także kicha.
Gom, Realalternative, vlc.
Myślę że problem występuje nie po stronie linuksowych odtwarzaczy lub windowsowych, lecz
błędnie zakodowanego filmu. lub tak być może, (nigdy nie próbowałem), wygląda skopiowany bez zdjęcia zabezpieczeń film (sic!).
Film odtwarzają pod Linux Mint Gloria z uszkodzoną ścieżką dźwiękową:
Totem Gstreamer
Totem Xine
Gnome Mplayer
VLC
te odtwarzacze wypróbowałem.
Pozdrowienia