bash
Dorodna miętowa sadzonka

|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 30, 2009, 03:41:21 » |
|
Wiem czego brakowało jeszcze... rozszerzenia archiwizera o pliku typu *.rar i *.7z
To jest dopiero RC, zawsze można to dodać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aras
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 01, 2009, 02:10:35 » |
|
oraz ace
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fellini
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 01, 2009, 08:51:31 » |
|
Czekam z utęsknieniem na wersję finalną. Wiadomo komuś kiedy to mniej więcej nastąpi?
|
|
|
|
|
|
Linux Mint 8 x64
|
|
|
|
Forum Linux Mint
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 01, 2009, 08:51:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DadaD
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 01, 2009, 01:38:37 » |
|
Przedwczoraj 29 ściągałem Linux Mint 8 Main Edition z adresu http://ftp.heanet.ie/pub/linuxmint.com/stable/8/LinuxMint-8.iso wolno szło ale poszło. Płytę wypaliłem przy niskiej prędkości, co zapobiega wielu błędom. Instalowałem wczoraj. Po uruchomieniu jako cd instalacja na twardy dysk poszła bezproblemowo. Uaktualnienie systemu ok 90 poprawek i dziś tez kilka. System śmiga niezawodnie, jest zlokalizowany całkowicie (czego nie było w podstawowej wersji Glorii) - wszystkie programy domyślnie instalowane oraz te ktore instalowałem. Estetyka systemu, dopracowanie - jakość Q. Jak na pierwszy rzut oka - "doskonałość roku" tylko Tworcom gratulować. Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
Grube drzewo wyrasta z cienkiego jak włos pędu. Dziewięciopiętrowa wieża wyrasta z nieznacznego wzniesienia. Tysiącmilowa podróż zaczyna się od jednego kroku. Lao-Tsy
|
|
|
uzytkownik299
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 02, 2009, 04:41:47 » |
|
A czym się różnie "Polski Remix" od wersji oficjalnej Linux Mint 8 Helena?
Bo wcześniej myślałem, że posiada spolszczenie, ale z postu wyżej wynika, że on od razu jest również w PL.
Ps. użytkuje windowsa, poprostu spotkałem się z wieloma pochlebnymi opiniami o Mint-cie, i chciałbym zacząć tą wersje użytkować na co dzień.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 02, 2009, 05:11:50 » |
|
W pierwszym poście jest napisane czym się różni.
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
|
piotrekq
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 02, 2009, 05:20:02 » |
|
czy bedzie polski remix z kde na pokładzie ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uzytkownik299
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 02, 2009, 05:27:19 » |
|
A no tak, nie przeczytałem całego tematu.
Ponieważ nie mam doświadczenia z linuksem, do tej pory jedynie uruchomiłem system z livecd, i zobaczyłem jak to wszystko wygląda, mam pytanie.
Czy można zmienić czcionkę ogólnie w systemie, ale szczególnie w trakcie przeglądania internetu, na taką jaka jest domyslnie w windows. W linuksie wszystko wygląda inaczej, i na dzień dobry zniechęca, bo trzeba się przyzwyczaić. Litery są jakieś takie mniejsze i grubsze chyba.
Być może można to zrobić w prosty sposób, ale ja się nie znam, szczerze, to nie wiem nawet na jaką czcionke trzeba by zmienić żeby tak samo wyglądało, oczywiście jeżeli można.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stefan1948
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 02, 2009, 05:40:41 » |
|
A no tak, nie przeczytałem całego tematu. Ponieważ nie mam doświadczenia z linuksem, do tej pory jedynie uruchomiłem system z livecd, i zobaczyłem jak to wszystko wygląda, mam pytanie. Czy można zmienić czcionkę ogólnie w systemie, ale szczególnie w trakcie przeglądania internetu, na taką jaka jest domyslnie w windows. W linuksie wszystko wygląda inaczej, i na dzień dobry zniechęca, bo trzeba się przyzwyczaić. Litery są jakieś takie mniejsze i grubsze chyba. Czy przesiadając się z np. Fiata125P na Mercedesa zabierzesz z sobą kierownicę    ?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 06:24:19 wysłana przez stefan1948 »
|
|
Linux to wolność. Windows niby też ale w obozie koncentracyjnym zwanym rezerwatem.
|
|
|
uzytkownik299
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 02, 2009, 05:55:35 » |
|
No to są tylko czcionki...
rozumiem że się nie da, ok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bash
Dorodna miętowa sadzonka

|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 03, 2009, 10:09:57 » |
|
Ja bym miał taką propozycję do polskiego remixu. Może dałoby mati_75 w głównym menu dać menadżer oprogramowania, taki jaki jest w ubuntu a'la dodaj/usuń programy? Myślę, że to by było lepsze niż schowany gdzieś w Preferencjach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przempat
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 04, 2009, 09:00:22 » |
|
@ uzytkownik299 Kolego da się zmienić bez problemu jeśli chodzi o czcionki i ich wygląd itp Zainstaluj sobie Minta, a już nie będziesz chciał innego systemu. Oczywiście jeśli nie korzystasz ze specjalistycznego oprogramowania pod Win. Ja niestety muszę na jednym komie mieć Win, ale na pozostałych mam tylko Minta. System jest prosty a i sama instalacja nie sprawia kłopotów. Kiedyś próbowałem Mandrive i to nie jest to. Ja mam testowo zainstalowany na jednym z kompów Oficjalną M8 Helenę wszystko cacy, tylko instaluje się jako wersja OEM. No i mam problem z Nvidą bo nie chce mi zapisać rozdzielczości takiej jak ustawiam, tylko wali mi z Auto, a to jest największa z możliwych i nie jest to dla mnie wygodne. A tak nie zobaczyłem innych problemów. Aktualizacja praktycznie co dziennie dociąga poprawki. Tak naprawdę to czekam z niecierpliwością na wersję finalną Miętowy Remix 8 Helena, bo programy, które są dodane, i te które zostały wywalone to to co ja zawsze robię zaraz po instalacji, więc ktoś ma ten sam gust co ja  )))) wielkie dzięki  ))))
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2009, 09:03:28 wysłana przez przempat »
|
|
|
|
|
|
mati75
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 04, 2009, 02:04:47 » |
|
Ja bym miał taką propozycję do polskiego remixu. Może dałoby mati_75 w głównym menu dać menadżer oprogramowania, taki jaki jest w ubuntu a'la dodaj/usuń programy? Myślę, że to by było lepsze niż schowany gdzieś w Preferencjach.
Do mint install czy do ubuntu software?
|
|
|
|
|
|
HP 2510p || HP 8510w || Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
|
|
|
uzytkownik299
Miętowe nasionko
|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 04, 2009, 03:39:51 » |
|
No to super, dzięki za odpowiedź, faktycznie zdecyduje się na minta, strasznie mnie ciągnie wręcz, ale ostatecznie poczekam na remiks, skoro maja być poprawione pewne rzeczy, z którymi na początku mogę sobie nie poradzić,
@mati75
tworzysz remix minta, a w podpisie masz, że używasz ubuntu, nie używasz minta?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2009, 03:43:45 wysłana przez uzytkownik299 »
|
|
|
|
|
|