Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: wstrzymanie systemu a haslo  (Przeczytany 749 razy)
sevi74
Miętowa sadzonka
**

Distro: Linux Mint 8x64

« : Grudzień 30, 2009, 11:01:00 »

Jak i gdzie ustawic, zeby po wyjsciu ze stanu wstrzymania sytem nie pytal o haslo?
stefan1948
Moderator Globalny
Dorodny miętowy krzew

Distro: Mint Gloria , Helena , Isadora , Julia , Arch , Xtreme 4

« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2009, 12:10:16 »

Spróbuj w centrum sterowania >ekran logowania >bezpieczeństwo >odhacz " Włączenie automatycznego logowania . Uśmiech
POZDRAWIAM Stefan

Linux to wolność.
Windows niby też ale w obozie koncentracyjnym zwanym
rezerwatem.
sevi74
Miętowa sadzonka
**

Distro: Linux Mint 8x64

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2009, 12:29:40 »

Mialem ta opcje caly czas zalaczona.Ta funkcja wylacza ekran logowania przy starcie .Mi zalezy zeby nie bylo hasla po wstrzymaniu systemu.
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2009, 12:29:40 »

mintero
Miętowe nasionko
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 20, 2010, 06:48:14 »

Podłączam się do prośby o pomoc. Za każdym razem po wstrzymaniu pyta o hasło...Jak to wyłączyć?
mati75
Master psuja
Administrator Portalu
Miętowa plantacja

Distro: Debian Squeeze x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Sierpień 20, 2010, 06:50:17 »

Menu > wygaszacz ekranu > Blokowanie ekranu, gdy wygaszacz jest aktywny.

HP 2510p || HP 8510w ||

Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
mintero
Miętowe nasionko
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 21, 2010, 12:43:29 »

Menu > wygaszacz ekranu > Blokowanie ekranu, gdy wygaszacz jest aktywny.
dzięki
mintero
Miętowe nasionko
*

« Odpowiedz #6 : Sierpień 25, 2010, 05:45:03 »

Nie wiem gdzie dać ten problem. Piszę tutaj. Chodzi mi o to, że jak po uruchomieniu systemu (mint 9) chcę się zalogować do jednego z portali pocztowych. Po wpisaniu hasła do portalu pojawia się ekran z wyborem użytkownika i polem do wpisania hasła użytkownika(chodzi mi o systemowy ekran-linuxowy). Po zalogowaniu się jest jakby restart systemu. Znika przeglądarka i uruchomione programy.
Podczas dalszego użytkowania systemu, wszystko jest dobrze. Jak to wyłączyć? Troszkę namotałem, ale nie znalazłem nic na ten temat. Nadmieniam, że jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o linuxa i może gdzieś przez gapiostwo przepadł mi ten problem na forum.
66FF00_Zielony
Siewca Mięty
Dorodna miętowa sadzonka

Distro: Arch Linux, Fedora, Linux Mint, openSUSE

Happy Ctrl + Alt + F1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 01, 2010, 09:56:46 »

Ja o dziwo miałem bardzo podobnie. Tylko z grą. Dokładniej chodzi o niejakiego Quake Live ( taki FPS browserowy ). Niestety panowie z ID games postanowili zmodernizować silnik (i jak zawsze zaniedbać userów linuksa). Przy próbie wejścia na serwer wykłada mi przeglądarkę, czasem też resetują się X'y (to o czym napisał mój przedmówca - system wraca na ekran logowania). Ja jednak podejrzewam że to jest ewidentna wina gry. Na każdym linuksie jakiego mam jest to samo. A problem pojawił się dopiero wraz z unowocześnieniem silnika. Inną sprawą jest to, że podczas logowania się do gry - firefox pytał się o jakieś nietypowe zasady wyjątków bezpieczeństwa. Gra przed modernizacją chodziła mi dobrze. Bez żadnego kombinowania.

W przypadku usług pocztowych zacznij od najprostszych rozwiązań. Np. warto się tam zalogować z innej przeglądarki.  U mnie zmiana przeglądarki nie wchodzi w rachubę (Bo QL tylko zasuwa na FF i Safari). Możesz też łączyć się z tym serwisem pocztowym za pomocą klienta Mozilla Thunderbird. Czasami też trzeba sięgnąć po radykalniejsze środki. Np. zmianę dostawcy usług pocztowych. Mi gmail chodzi bardzo zacnie.

Pozdrawiam Uśmiech

Following the Arch way with green color...
Samsung RC520 | Intel i5 (2 x 2.3GHz) | 4GB RAM | NVIDIA GeForce 520M/Intel HD 3000 | 500 GB
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: