Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Jak uruchomić gry steam zainstalowane w Windowsie 7 ??  (Przeczytany 2342 razy)
mIk3
Miętowe nasionko
*

« : Styczeń 01, 2010, 01:37:52 »

Mam zaisntalowane dwa systemy Windows 7 64 bit i Linux Mint 8. Zainstalowałem steam programem PlayOnLinux chciałbym teraz uruchomić gry zainstalowane na windowsie,  że by nie pobierać ich drugi raz. Wiem że coś takiego można było zrobić w Ubuntu tyle że nie pamietam jak. Proszę o pomoc.
mati75
Master psuja
Administrator Portalu
Miętowa plantacja

Distro: Debian Squeeze x64

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeń 01, 2010, 04:02:51 »

Masz instalkę?

HP 2510p || HP 8510w ||

Od 16.01 do 03.02 nie istnieje, nie odpowiadam na żadne wiadomości
mIk3
Miętowe nasionko
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2010, 04:33:36 »

Chodzi ci o płyty instalacyjne ? Tak mam płyty cs 1.6, cs source ale do orangebox mam tylko numer steam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znalazłem poradnik jak uruchomić te gry z windowsa.
Kod:
Rozwiązanie

Postępujemy z instalacją zgodnie z instrukcją zawartą we wpisie Instalacja Steam na Ubuntu – tak, musimy zainstalować Steam, nie pomyliłem się. Istnieje zapewne rozwiązanie z zaimportowaniem wpisów rejestru z Windowsa, ale wg mnie to rozwiązanie jest szybsze i zarazem lepsze.

Po poprawnym zainstalowaniu przechodzimy do następnego kroku:

rm -r ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Steam/

Teraz jedyną rzeczą, która nam pozostaje to uruchomienie Steama z partycji Windowsowej. Dokonujemy tego wydając polecenie wine /katalog/Steam.exe. To wszystko :) .

Po uruchomieniu jakiej kolwiek gry steam się wyłącza.  W playonlinux wyskakuje mi powiadominie że mogę nie mieć włączonej akceleracji 3D. Jak ją włączyć.

Karta graficzna nVidia GeForce GTX 260

===========================================================================================================================================

Problem rozwiązany, dzięki za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2010, 07:42:45 wysłana przez mIk3 » Zapisane
Forum Linux Mint
« Odpowiedz #2 : Styczeń 01, 2010, 04:33:36 »

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: