Forum Linux Mint Polska

Pełna wersja: Menadżer drukarek błąd serwera CUPS
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
[attachment=70][attachment=71][attachment=72]Witam mam taki problem z menadżerem drukarek, drukarka mi coś szwankowała i w ustawieniach klikłem coś jak historia drukowania (nie wiem teraz dokładnie bo nie umiem wejść w ustawienia ) i stało się to co chce pokazać na screenach, nie mam pojęcia jak to przywrócić do takiego stanu jak było w Linux Mint ?
Daj wynik:
Kod:
sudo systemct restart cups
systemctl status cups
Kod:
● cups.service - CUPS Scheduler
  Loaded: loaded (/lib/systemd/system/cups.service; enabled; vendor preset: enabled)
  Active: failed (Result: start-limit-hit) since Fri 2019-07-19 19:57:58 CEST; 1h 31min left
    Docs: man:cupsd(8)
  Process: 987 ExecStart=/usr/sbin/cupsd -l (code=killed, signal=TERM)
Main PID: 987 (code=killed, signal=TERM)

lip 19 19:57:58 krzysiek-Satellite-L500 systemd[1]: cups.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
lip 19 19:57:58 krzysiek-Satellite-L500 systemd[1]: cups.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
lip 19 19:57:58 krzysiek-Satellite-L500 systemd[1]: Stopped CUPS Scheduler.
lip 19 19:57:58 krzysiek-Satellite-L500 systemd[1]: cups.service: Start request repeated too quickly.
lip 19 19:57:58 krzysiek-Satellite-L500 systemd[1]: cups.service: Failed with result 'start-limit-hit'.
lip 19 19:57:58 krzysiek-Satellite-L500 systemd[1]: Failed to start CUPS Scheduler.
~
Uzywaj znaczników CODE przy wklejaniu wyników poleceń. //Ulvhedin
Cieżko wyczuć co tam nabroiłeś. Proponuje takie rozwiązanie, żeby nie wpaść w zbyt długą dyskusje.
Reinstalacja CUPS'a:
Kod:
sudo apt-get purge cups
sudo apt-get install cups

I skonfiguruj drukarkę od nowa.
Temat aktualny?
(23-07-2019, 11:46)Ulvhedin napisał(a): [ -> ]Temat aktualny?
Niestety, dla mnie aktualny Angry Po przeniesieniu (instalacji) Minta na inną partycję mam dokładnie takie same komunikaty, po reinstalacji CUPSa nic się nie zmienia. Co ciekawe, skanowanie z polecenia na komputerze - bez problemów.