Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Długie uruchamianie się świeżo zainstalowanego MINT-a 19.3
#1
0
(14-05-2020, 18:32)wlodarek1 napisał(a): Wczoraj zainstalowałem na swoim pc-cie na dysku magnetycznym 32-bitowego  minta 19.3 z pulpitem mate .
Po pierwszym uruchomieniu zainstalowałem aktualizacje  , ale pomimo to ten świeżo postawiony system
uruchamia się prawie 3 minuty Sad . Wydaje mi się to trochę za długo .
Proszę o jakieś porady ; czy mogę nieco przyspieszyć start świeżo zainstalowanego minta 19.3 Sick
Z góry dzięki za porady ....
 
Na taki sprzęt lepszy byłby Xfce, a nie Mate. W tym temacie jest napisane jak skrócić start Minta.
[Obrazek: 44a56c7b7e4b8.png]
Odpowiedz
#2
0
Ten linkowany poradnik nie dotyczy problemu autora.
Odpowiedz
#3
0
(14-05-2020, 19:59)dedito napisał(a): Ten linkowany poradnik nie dotyczy problemu autora.
 Dlaczego nie dotyczy? Mój nieco mocniejszy laptop, na świeżo zainstalowanym Mincie startował ponad dwie minuty, a teraz poniżej minuty. Chcesz pomóc człowiekowi, czy raczej zaznaczyć własną pozycje?
[Obrazek: 44a56c7b7e4b8.png]
Odpowiedz
#4
1
Better response on post RE: [oddzielony] Długie uruchamianie się świeżo zainstalowanego MINT-a 19.3Twój poradnik dotyczy głównie wyłączenia usługi apt-daily.timer, która akurat nie spowalnia startu u autora (co widać w wynikach systemd-analyze blame)
U autora głównym problemem jest 56.191s udisks2.service.
Odpowiedz
#5
0
(14-05-2020, 21:02)dedito napisał(a): Twój poradnik dotyczy głównie wyłączenia usługi apt-daily.timer, która akurat nie spowalnia startu u autora (co widać w wynikach systemd-analyze blame)
U autora głównym problemem jest 56.191s udisks2.service.
 
Masz rację, chociaż to dziwne, ale ModemManager.service około 9 sekund zwalnia.
[Obrazek: 44a56c7b7e4b8.png]
Odpowiedz
#6
0
Tylko nie ruszaj tego MM... nie ma sensu: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=282437
Odpowiedz
#7
0
(15-05-2020, 10:24)yahoob3 napisał(a): Tylko nie ruszaj tego MM... nie ma sensu: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=282437

Link który podałeś dotyczy usługi
Kod:
NetworkManager-wait-online.service

Ja napisałem o wyłączeniu ModemManager.service. Mam wyłączony ten proces od dawna i nie ma żadnych problemów.
[Obrazek: 44a56c7b7e4b8.png]
Odpowiedz


Skocz do:




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości