25-02-2025, 22:52
0
Witam. Chcę zaktualizować mina 20 do najnowszego. Na pewno nie obejdzie się bez problemów dlatego wole zapytać zanim zacznę. Najbardziej obawiam się gruba że się coś posypie.
Rozruch mam na dev sda na którym jest win10 GPT
Na drugim sda1 jest win7 MBR
A trzeci to Mint GPT i 2 partycje EXT4 i NTFS i teraz co robimy by było dobrze jak teraz ? Klikam zainstaluj mint i napis że pc ma minta i windows boot manager
Opcja 1 - usunięcie mint i instalacja jeśli wybioree dalej to mam że tablice partycji zostaną zmienione
SCSI2 (0,0,0) sdb.
Format partycja 1 SCSI2 (0,0,0) sdb jako ESP
Format partycja 3 SCSI2 (0,0,0) sdb jako EXT4
I co się wtedy zadzieje ? Czemu chce formatować part 1i3 czyli dwie to ntfs też?
Opcja inne to niby można wybrać ręcznie ale jak zaznaczam mint ext4 to nie da się dać dalej
Rozruch mam na dev sda na którym jest win10 GPT
Na drugim sda1 jest win7 MBR
A trzeci to Mint GPT i 2 partycje EXT4 i NTFS i teraz co robimy by było dobrze jak teraz ? Klikam zainstaluj mint i napis że pc ma minta i windows boot manager
Opcja 1 - usunięcie mint i instalacja jeśli wybioree dalej to mam że tablice partycji zostaną zmienione
SCSI2 (0,0,0) sdb.
Format partycja 1 SCSI2 (0,0,0) sdb jako ESP
Format partycja 3 SCSI2 (0,0,0) sdb jako EXT4
I co się wtedy zadzieje ? Czemu chce formatować part 1i3 czyli dwie to ntfs też?
Opcja inne to niby można wybrać ręcznie ale jak zaznaczam mint ext4 to nie da się dać dalej