12-04-2025, 23:17
1

![[Obrazek: userbar.png]](https://l0calh0st.pl/obrazki/userbar.png)
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
kleopatra PGP problem
|
12-04-2025, 23:17
1 ![]() ![]() Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
12-04-2025, 23:43
13-04-2025, 10:10
1 ![]() ![]()
13-04-2025, 14:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2025, 14:59 przez pawelnrg.
Powód edycji: pełna odpowiedz na pytanie czyli uzupełnienie
)
0 (13-04-2025, 10:10)matadrox napisał(a): Właściwie każde polecenie w Linux, posiada swój manual. I wpisując w konsoli np apt man, otrzymasz całą litanię. W jaki sposób próbujesz utworzyć klucze? Coś ewidentnie nie tak uczyniłeśDla mnie to była pomoc -h czy opis. A podręcznik kojarzył mi się z wielką książką. klikam utwórz nowy klucz RSA i zabezpiecz hasłem daje nazwę i mail....... Stan na teraz jest taki że jak zainstaluje stary z pakietu systemowego DZIAŁA jak z flatpaka nowy to jak na obrazku. przestało działać też zalogowanie po wylogowaniu po podaniu hasła czarny ekran. ani kombinacje klawiszy ani nic nie pomaga. Ale jak nacisnę guzik zasilania system ładnie się zamyka..... MAM DOSYĆ. Pobawię się inną dystrybucją może zorin może Xubuntu może mx . Bo jeszcze miałem dyskusje o instalacji portfela electrum. To co jest w sklepie (org.groestlcoin.electrum-grs) podobno jest scamem i niema związku z electrum org natomiast jak próbuje postępować według instrukcji z electrum org dostaje: x@x-xxx:~$ python3 -m pip install --user Electrum-4.5.8.tar.gz error: externally-managed-environment × This environment is externally managed ╰─> To install Python packages system-wide, try apt install python3-xyz, where xyz is the package you are trying to install. If you wish to install a non-Debian-packaged Python package, create a virtual environment using python3 -m venv path/to/venv. Then use path/to/venv/bin/python and path/to/venv/bin/pip. Make sure you have python3-full installed. If you wish to install a non-Debian packaged Python application, it may be easiest to use pipx install xyz, which will manage a virtual environment for you. Make sure you have pipx installed. See /usr/share/doc/python3.12/README.venv for more information. note: If you believe this is a mistake, please contact your Python installation or OS distribution provider. You can override this, at the risk of breaking your Python installation or OS, by passing --break-system-packages. hint: See PEP 668 for the detailed specification. mati75 [url=https://forum.linuxmint.pl/online.php][/url]to widzę że faktycznie linux mint idzie w jakąś dziwną stronę. wszystko tutaj jest problemem coś jak nowe windows. Ale może na innych też są takie problemy i tutaj wrócę. Jeszcze raz dziękuje za wszelką pomoc. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|